Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

DH Masters 2017 - 1. turnaj

Již brzy zahájíme sezónu 2017 turnaje DH Masters. Bylo by tedy dobré připomenout, co vás čeká a na jaké ceny se můžete těšit.



Zahrajeme si o nějaké pěkné ceny, změříme síly s ostatními a zjistíme, kdo z nás je pravý DH Master pro rok 2017. :)

O co jde?

Turnaj o ceny složený z pěti částí - pokaždé v jiné hře, jehož první ročník se odehrál v roce 2016. Zúčastnit se může každý uživatel Databáze. Pořadatelem je Kwoky.

Jak to bude probíhat?

Jednou za dva měsíce proběhne o víkendu turnaj v některé počítačové hře. Systém hry bude zveřejněn vždy s předstihem, ale obecně lze říct, že v pátek a sobotu se odehraje kvalifikace, nejlepší pak postoupí do nedělních finálových bojů.

Celkem půjde o pět turnajů, ve kterých hráči poměří síly mezi sebou nebo s časem. Podle pořadí v turnaji každý účastník obdrží body a ten, kdo jich získá nejvíce, bude korunován jako DH Master 2017.

V sezóně 2017 budeme hrát v březnu, červenci, září, říjnu a listopadu. Tedy květnový turnaj nebude - je přesunutý na říjen.

POZOR ZMĚNA!
Veškeré organizační informace (bodování, pravidla, rozlosování do skupin apod.) budou uvedeny na stránce facebookové skupiny. Web https://dhmasters.kwoky.cz tedy bude sloužit jen jako archiv výsledků.

Kdo se může zúčastnit?

Každý registrovaný uživatel Databáze her. Loňské omezení na minimální počet DH bodů bylo zrušeno.

O co se bude hrát?

Pro tři nejlepší v jednotlivých turnajích budou připravené ceny v podobě "kreditu" na nákup her na Steamu ve výši 15, 10 a 5 euro.

Nejlepší v celkovém pořadí získají následující ceny:

1. místo - Dvoudenní VIP vstupenka na ROG Finals ve Svitavách včetně ubytování a dopravy (bez stravy) + hardware nebo software dle vlastního výběru v hodnotě 1000 Kč + roční předplatné časopisu Level + tričko Databáze-her + štítek s přezdívkou na poháru DH Masters
2. místo - Hardware nebo software dle vlastního výběru v hodnotě 1000 Kč + tričko Databáze-her + roční předplatné časopisu Level
3. místo - Tričko Databáze-her + flash disk nebo microSD karta 32 GB + půlroční předplatné časopisu Level
4. místo - Kredit na nákup na Steamu ve výši 15 euro

Budeme pokračovat také v tradiční tipovačce, ve které je možné vyhrát cenu v hodnotě 1000 Kč, kredit na nákup na Steamu, nebo klíč na Steam.

Co se bude hrát?

Vybrané hry jsou zvoleny tak, aby je mohl hrát každý nebo skoro každý. Půjde tedy o hry zdarma, free to play nebo velmi levné. Žánr her se bude měnit (fps, strategie, závody apod.). Obvykle půjde o hry s menší HW náročností (nemusí však fungovat na integrovaných grafických kartách a na noteboocích). Hra bude zveřejněna vždy nejméně týden před začátkem turnaje.

Jak se zapojit?

Konkrétní postup bude zveřejněn vždy před zahájením turnaje. Může být vyžadována registrace do turnaje. Počet hráčů může být omezen.

Kdy se bude hrát?

Vždy o víkendu v následujících měsících: březnu, červenci, září, říjnu a listopadu.

Je potřeba vědět ještě něco dalšího?

Ve dvou turnajích bude kvůli vyhodnocení nutné zaznamenat video svého výkonu. Existuje celá řada nástrojů pro zaznamenávání obrazovky, takže se prosím naučte zacházet alespoň s jedním, který umí nahrávat plochu PC. Doporučuji Open broadcaster software (OBS). Já používám placený Bandicam.

Nahrávání nebude povinné, ale pouze výkony s videem se v těchto dvou turnajích budou moct umístit mezi nejlepšími třemi. Bez videa tedy můžete obsadit nejlépe 4. místo. Chápu, že jde o určité nepohodlí, ale věřím, že nahrávání zvládnete a třeba se při tom naučíte i něco nového. Video návod na ovládání OBS zveřejním později.


Pravidla pro 1. turnaj

První turnaj se odehraje první víkend v březnu, tedy 4. - 5. 3. 2017. Registrace není nutná. Bude stačit, když v sobotu 4. 3. kouknete na facebook nebo tady na Databázi. Hru a systém turnaje zveřejním v sobotu 4. 3. v 9:00.

Dobře se bavte a nežerte to příliš. :)

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Hra pro první turnaj


Hra pro první turnaj DH Masters 2017 je "This is the only level too".

http://armorgames.com/play/5351/this-is-the-only-level-too

Jde o flashovou plošinovku s třiceti úrovněmi. Úrovně vypadají stejně nebo velmi podobně, ale pokaždé se změní pravidla a je potřeba zjistit, jak úroveň dokončit. Nápověda se vždy ukrývá v názvu levelu. Nápovědu pro nejvíce problematické levely najdete níže.

Vaším úkolem bude dohrát hru v co nejkratším čase, tedy (chcete-li tomu tak říkat), jde o "speedrun". Nejrychlejší vyhrává.

Na konci hry uložte screenshot s výsledným časem a ten mi pošlete e-mailem na adresu kwoky@seznam.cz. Do předmětu e-mailu napište svoji přezdívku na Databázi. Uzavírka turnaje (termín pro odeslání screenshotu) je neděle 5. 3. 2017 23:00.

Pravidla
- Není dovoleno využívat chyby hry. Máte-li pochybnosti, zda je nějaký trik legální, raději se mi včas ozvěte.
- Je dovoleno veřejně prezentovat svůj čas nebo video ze hry.
- Je zakázáno hru pauzovat, je nutné hrát na jeden zátah. Výjimkou jsou levely, kde je pauza nutná pro dohrání úrovně (15 a 22).
- Není dovoleno vypínat hudbu, kromě levelu 23. Vymletý mozek je součástí zážitku :)
- Nahrávejte videozáznam svých pokusů. Pokud se umístíte na 1.-3. místě, video si vyžádám. Pokud video nedodáte, nemůžete se umístit na 1.-3. místě a posunete se v pořadí níže. Video doporučuji nahrát na Youtube nebo Ulož.to (ale můžeme se domluvit i na jiných možnostech).
- Uzavírka pro odeslání videa je 7. 3. 2017 20:00.
- Počet smrtí o ničem nerozhoduje, můžete umírat dle libosti.
- Pokud se budete průběžně zlepšovat, můžete svůj výsledek poslat i vícekrát. Budu započítávat pouze nejlepší z nich.
- Pokud náhodou dva hráči pošlou stejný čas, lepší umístění získá ten, který odeslal screenshot dříve.

Nápověda pro levely:
5 - čekat 5 sekund
8 - cílovou bránu odtáhnout myší
13 - stisknout 5x Shift
15 - kliknout na tlačítko Walkthrough, zavřít nově otevřenou stránku a pokračovat v hraní
17 - projít v levém dolním rohu doleva
19 - vyťukat na klávesnici celou abecedu
22 - vrátit se do hlavního menu a vyskákat nahoru na tlačítko, pak pokračovat v hraní
23 - vypnout zvuk (tlačítko mute) - vyžaduji, abyste po dokončení levelu zvuk znovu zapnuli!!!
27 - posbírat některé bodce ve správném pořadí - v tomto levelu nezabíjejí
30 - trefit svoji mrtvolu tak, aby zůstala ležet na tlačítku

Kwoky

Chcete, aby byl na DH blogu uveřejněn i váš článek? Pošlete nám ho na e-mail clanky@databaze-her.cz.


Diskuze ke článku

@Karasman (06.03.2017 10:45): Já jsem se podíval na speedrun jen kvůli času, abych věděl orientačně, ten jsem viděl někde 2:24, průchod jsem si vyřešil sám (což se ukázalo jako chybka). A tajnůstkařit musíš, však to je motivace pro soupeře, aby tě překonali, a to nechceš :)
@Crash (06.03.2017 10:22): No jo, celkově mám pocit, že jsem ještě nenasadil správný try-hard režim a nevěnoval tomu trochu víc po teoretické stránce :D

@Karasman (06.03.2017 10:45): Jde vidět, že jsi neznalý místního hardcore soutěžení. Já tě v tom nechtěl úplně nechat, hlavně proto, že jsem si taky trochu moc věřil :D
@Crash (06.03.2017 10:22): Přesně tak, taky jsem se jen podíval na YT, abych zjistil řešení jednotlivých levelů, ale speedrun už mě nenapadl. Asi jsem si naivně myslel, že jsem borec a o moc rychleji to nejde... :D Přesně proto mě mrzí, že se prakticky nikdo z předních příček nepochlubil výsledkem, ale tajnůstkařil až do konce.
Pamatujete někdo, za kolik jste nejrychleji udělal první kolo? Já myslim že za 2:83 nebo tak nějak. Celkově pod 3 vteřiny to byl úspěch. A první 3 levely pod 9.
Já téměř každé kolo začínal se šipkou doprava a nahoru, takže jsem okamžitě přistál na tlačítku a až tam jsem identifikoval, co je to vlastně za kolo :D To pak koukám to tlačítko nebylo potřeba skoro tak v půlce levelů, ale já po něm stejně vždycky šel už jen ze zvyku. To je fakt hrozný takhle zjistit jak jsem to dělal špatně. Radši bych byl, kdybych jen věděl časy a hotovo :D
@Walome (06.03.2017 08:30): Přesně jsi mě odhadl, já neumim lhát, buď bych ty karty měl a vsadil bych nebo bych je neměl a položil bych... Proto takový kraviny nehraju... :D

Každopádně jsem koukal na Drektovo video a taky jsem čuměl, kde šel ušetřit čas, třeba že se na 29 vůbec nemusim dotknout tlačítka mi vůbec nedošlo. A některý levely zase dal daleko pomaleji než já, fakt super turnaj... :-)
@Crash (05.03.2017 23:06): tyjo nevidím nějaký extra rychlejší postup a přesto jsi o minutu rychlejší :D máš rychlý prsty, takový to around a wagon kde bylo potřeba mačkat dokola šipky jsi zvládl hodně rychle.

@Garion (06.03.2017 08:19): tak je to soutěž :) s Karasem bych chtěl hrát poker, vždycky by ukázal co má v ruce :D

Hlavně je zajímavý srovnávat. Třeba Crash zmákl v pohodě 29. i s tím, že se dotkl tlačítka. Já s tím levelem hrozně bojoval.

Mimochodem Crashi, flashovky nejdou dát do výzvy, co? :D
Jo, spousta věcí šla udělat líp. Na druhou stranu jsem stihl vařit, uklízet a koukat na finále CS:GO :-D
Tak teda celkem čučím kolik věcí se dalo dělat jinak a rychleji, třeba že u Red Light nemusím stát na tlačítku mě absolutně nenapadlo, skákat na tlačítko vrchem přes tu kostičku taky ne, to taky bylo rychlejší. Mario level jsem totálně failnul, když jsem šel nahoru až přes ten zadní výstup, poskakování na tlačítku u těch sjíždějících dveří taky nebylo potřeba, no prostě totální lama. :)

@Karasman (06.03.2017 07:27): Ještě dobře, že ty časy nezveřejňovali, takhle jsem se na to odpoledne vybodl a měl klidný večer. :)
Velký obdiv a respekt všem pod 3 minuty, vážně jsem nečekal, že se neumístím... :-) Každopádně mě mrzí, že jsem byl prakticky jediný, kdo zveřejňoval výsledky a nějaký soupeření nikde. To dělání mrtvýho brouka mi zrovna sem moc nesedí... :(
Tak zde je mé video s časem 2:44.90 – https://youtu.be/YKIM-CmwP98

Jinak chválím výběr hry! :) Normálně by to byla jen taková blbůstka na jedno zahrání, ale jak se člověk snaží zahrát to co nejrychleji, je to hned celé zábavnější :)
Pěkný turnaj, dobře vybraná hra. Gratulace těm nade mnou a nečekal jsem, že bude poražen i místní cheater dvojitý Ugra :)

Jinak můj run 2:55 (neořezaný prohlížeč, sorry): odkaz
Na video bych se rád podíval:)

Jinak proč má Eru v setinách otazníky? Cítím v tom nějakou habaďuru ( ͡° ͜ʖ ͡°)
No jo, takové hovadiny by vám šly. Počkejte na CSko! :D

Gratulace vítězům. Všem ostatním přeju klidnou léčbu "vymletého mozku" :)
Nakonec se sešla pěkná sestava výsledků :) Všichni, co absolvovali celou hru rychleji než za 4 minuty mají můj velký obdiv, protože na tenhle čas jsem já nemohl ani pomyslet. Už když mi Psyx poslal čas 3:23 jsem si říkal "Wow, tak tohle už je hodně hustý čas". Že čas vítěze bude ještě o tolik rychlejší, to by mě ani ve snu nenapadlo. Eru a Red bojovali se samotným dokončením hry, ale i jim se to nakonec podařilo :)

Jste skvělí speedrunneři a na předních příčkách se bojovalo hodně tvrdě. Nakonec se nahoře opět usadili ti nejúspěšnější z minulého ročníku, takže nejspíš můžeme očekávat dramatický boj i letos :)

Děkuji všem za účast a těším se u druhého turnaje za 4 měsíce nashledanou.

1. piraten 2:36.57
2. Fatality 2:40.18
3. Drekt 2:44.90
4. Psyx 2:55.40
5. Crash 2:57.93
6. Karasman 3:03.95
7. Steve 3:12.28
8. Laurona 3:34.60
9. Walome 3:55.57
10. Gotreg 3:58.38
11. Garion 4:32.45
(Kwoky 4:56.40)
12. watchOut 5:13.55
13. Ronik 5:31.18
14. Kunick 6:23.15
15. Widl 8:58.90
16. Eru 14:09.??
17. Red 29:30.45

P.S.: Od piratena video už mám. Prosím tedy Drekta a Fatalityho, aby mi dodali ta svá, ať můžeme výsledky prohlásit za konečné. Videa ve středu nahraju na Youtube, ať se můžete pokochat :)
Tak taktika nechat to na posledni chvíli nevyšla. Kolik jste tomu věnovali pokusů?
Mne už z toho tiež pekne hrabe. Najhoršie je, že človek aj vie, kde spravil chyby a mohol by ešte zrýchliť, ale holt už to nedokáže ani za boha napodobniť :D Ale s časom som aj tak spokojný, pod 3 som to nakoniec dostal :)