Pro pohodlnější navigaci i přístup k pokročilým funkcím Databáze-her.cz doporučujeme povolit si ve svém prohlížeči JavaScript.

DH Masters 2016

Jak se minulý rok v květnu ukázalo, vyskytují se na DH hráči, které baví hry nejen sbírat a hrát, ale také v nich soutěžit. Po turnaji DH řežba v Quake Live jsem zaznamenal pozitivní ohlasy a už tehdy jsem tušil, že to nebude poslední akce.



Takže přátelé, je to opět tu. Zahrajeme si o nějaké pěkné ceny, změříme síly s ostatními a zjistíme, kdo z nás je pravý DH master. :)

Jak to bude probíhat?
Jednou za dva měsíce proběhne o víkendu turnaj v některé počítačové hře. V pátek a sobotu se odehraje kvalifikace, nejlepší pak postoupí do nedělních finálových bojů. Celkem půjde o pět turnajů a seznam her nebude předem znám. Hráči poměří síly mezi sebou nebo s časem. Podle pořadí v turnaji každý účastník obdrží body a ty se po posledním turnaji sečtou. Celkový vítěz bude korunován jako DH Master 2016.

Veškeré informace budou uvedeny na webu: https://dhmasters.kwoky.cz

Kdo se může zúčastnit?
Registrovaní uživatelé Databáze her s alespoň 100 DH body.

O co se bude hrát?
Pro tři nejlepší v jednotlivých turnajích budou připravené drobné ceny. Tři nejlepší v celkovém pořadí získají hodnotnější cenu a finanční odměnu. V průběhu se mohou objevit také losovací a tipovací soutěže pro účastníky i ostatní uživatele DH. Uvidíme, co všechno mě napadne. :)

V komentářích můžete navrhnout, o jaké ceny byste měli zájem.

Co se bude hrát?
Vybrané hry budou zvoleny tak, aby je mohl hrát každý nebo skoro každý. Půjde tedy o hry zdarma, free to play nebo velmi levné. Žánr her se bude měnit (fps, strategie, závody apod.). Obvykle půjde o hry s menší HW náročností. Hra bude zveřejněna vždy alespoň týden před začátkem turnaje.

Jak se zapojit?
Konkrétní postup bude zveřejněn vždy cca týden před zahájením turnaje. Může být vyžadována registrace do turnaje. Počet hráčů může být omezen.

Kdy se bude hrát?
První turnaj se odehraje druhý víkend v březnu, tedy 11. - 13. 3. 2016. Nebude nutné se registrovat, takže bude stačit, když v pátek 11. 3. kouknete na web.

Dobře se bavte a nežerte to příliš. :)

Kwoky

Chcete, aby byl na DH blogu uveřejněn i váš článek? Pošlete nám ho na e-mail clanky@databaze-her.cz.


Diskuze ke článku

Chytrák by řek že všechny časy a záznamy by měly být v takové hře až po uzávěrce. To že si nějaký borec trať zajede u účastníka nevidím jako systémový problém, respektive menší zlo než když se se jím potom všichni inspirujou.
@Crash (13.03.2016 14:04): Např. v kvalifikaci tu první mapu zajel na druhý pokus na 19,71, tedy o 0,07 rychleji než nejrychlejší kvalifikant :) A i v těhle ostrých mi natrhl řiť neskutečně a to je jezdil tak 15 minut.
Tak to bolo o dosť ľahšie, okrem prvej trate som prekonal kwokyho časy do 5 pokusov.
Jinak poslal jsem tratě i bývalému skvělému hráči Sandrovi, aby zajel nějaké časy, tak můžeme porovnat s exprofíkem :) V roce 2009 byl druhý na Dreamhack Winter a vyhrál např. EMS Season 8. Jezdil třeba za Acer, Neophyte a YoYotech. Už sice asi čtyři roky nejezdí, ale snad nějaké slušné časy dodá.

Taková malá motivace a srovnání.
Tak teď opravdu netuším, kdy naznat, že už jsou ty časy dost dobrý... Sedět u toho až do osmi fakt nechci :D Nicméně tratě zase povedené, je tam kde honit setinky :)
Nějak mi na webu chybí informace (pokud nejsem slepý), do kdy ti máme poslat ty záznamy z finále, zase do 20:00???
Čekal jsem, že se tady najde nějaký polo profík, který nám nedá šanci, ale vypadá to pěkně vyrovnaně. :)
@Kwoky (12.03.2016 20:03): Taky všem gratuluju. Čekal jsem, že propadnu víc :D a o tolik jste mně neujeli. A i když na TM nadávám, bylo super si vyzkoušet hru, co bych jinak nikdy nehrál - možná bych mohl nahrát ještě pár hodin a dát si to jako číslo 7 do Herní výzvy. Takže vlastně za TM turnaj děkuju!
@Kwoky (12.03.2016 20:03): TY brďo, pěkně vyrovnaný to je, to jsem čekal že budou větší rozdíly, to bude zítra bitva. :)

Gratulace Flexovi i všem rekordmanům na jednotlivých tratích.
Nakonec se podařilo stlačit pod 71 sekund ale dál na to nemám nervy :D Skok na začátku jedničky už nejsem schopen ani za boha trefit nějak solidně, nebo vůbec na trať :'(
@Crash (11.03.2016 23:44): Je fakt, že jsem druhou trať zvažoval dát až do finálové trojice, ale to byste mě nenáviděli ještě víc :)

Začínají mi postupně chodit replaye a je to pěkné pokoukání.

Na překonávání mých časů se vykašlete :) Překonejte hlavně sami sebe. Dejte to tak, abyste z toho sami měli dobrý pocit.
Já jsem teda druhou nedal ani na zlato, ale zajel jsem to tak že jsem byl sám se sebou spokojenej. Ještě to možná mohlo jít trochu poštelovat, ale neděle je nejistá a bylo by blbý kdyby se finále neúčastnil premiant:p Pro mě je mnohem lepší prostor hrát v práci o všedním dnu než o víkendu doma. Rád se podívám na záznam Hrdloduse a spol., hlavně jak si poradili s tou druhou tratí.

1)klávesnici na notebooku
2)normální (viděl jsem formuli)
No tak ja som sa nad tým trápil skoro 4 hodiny a okrem 3. sa mi v ani jednej nepodarilo kwokyho prekonať, a to som dosť dlho bo za ním pozadu o jedinú stotinu sekundy
2. trať je ale teda dosť ťažká, hlavne ten posledný úsek.

Na druhú stranu som sa závodnej hry nedotkol vyše roka, tak myslím že okolo 74 sekúnd nie je zlý výsledok.

Mám len 2 otázky
-používali ste klávesnicu, volant alebo gamepad?
-používali ste normálny pohľad, pohľad zhora alebo first person?
Já mám součet nějakých 73, tak to zkusím ještě postahovat. Kwokyho jsem dal zatím jen na třetí, tak uvidíme.
Překonal někdo Kwokyho časy? Jen abych věděl jestli se o to snažit :)
@Red (11.03.2016 14:24): Moje malá sadistická dušička má radost, že se s tím trochu trápíš :)

Ještě upřesním jednu věc. Pokud pošlete replaye a ještě se vám to povede zlepšit, pak můžete klidně poslat další mail. Budu počítat jen nejlepší pokusy.

Jestli můžu poprosit, posílejte vždy všechny tři replaye společně (je jedno, jestli je zabalíte nebo ne). Ať se mi to pak dobře vyhodnocuje. Děkuji.
@Red (11.03.2016 11:22): Checkpoint je brána a poznáš ho tak, že když jím projedeš, tak se zobrazí mezičas a rozdíl oproti nejrychlejšímu času. Všechny checkpointy jsou povinné. Pokud uděláš chybu, nemusíš začínat od začátku - stačí stisknout tuším Ctrl a hodí tě to do posledního projetého checkpointu.
Já jsem trackmanii před lety nainstaloval, ale dal jsem tam jen v single ty nejlehčí tratě tak si to zas tak moc nepamatuju. Ty takový brány to jsou checkpointy, kterými musím projet? (třeba ta po 1. zatáčce v druhé trati)?