Pro přístup k pokročilým funkcím se musíte přihlásit / zaregistrovat

Unreal Mission Pack I: Return to Na Pali

31.05.1999
Vývojáři:
Legend Entertainment
Oficiální stránky:
První a zatím poslední oficiální datadisk pro 3D akci Unreal. Příběh navazuje na konec Unrealu; vesmírný modul s vaším hrdinou je objeven lodí UMS Bodega Bay, načež dostanete za úkol vrátit se zpět na Na Pali, lokalizovat ztracenou loď UMS Prometheus a následně zde získat jakási tajná data...

Datadisk obsahuje přibližně 20 nových úrovní, několik nových zbraní a nepřátel. Opět na vás tedy čeká SP kampaň se vším, co nabízela už původní hra. Rozsáhlé mapy, souboje s nepřáteli a bossy a též přítomné hádanky. Zatímco šlo ale poprvé o dosti rozvleklou střílečku, zde je kampaň zredukována na to nejnutnější a protivníci jsou četnější, souboje s bossy adrenalinovější a herní doba samozřejmě o dost kratší.

Nástěnka

Poslední diskuzní příspěvek

Return To Na Pali: Ultimate Edition - konverze původního datadisku k Unrealu do formy modu pro Unreal Tournament. Gameplay - Part 1,…

Dohráno85

Povedený datadisk, který vyniká stejně skvělou atmosférou, jako původní Unreal. Design misí je geniální, hudba rovněž, nad stylovou grafikou jsme tenkrát slintali všichni. Zkrátka super daťák a basta.

Pro: Vše jako původní Unreal.

Proti: Nic.

Celkové hodnocení komentáře: +6 (+6/0)
Dohráno60

Původní Unreal mám rád, proto sem byl zprvu potěšen existencí jeho oficiálního Mission packu. Tehdy jsem netušil že půjde jen o klasické ždímání peněz, z peněženek nebohých hráčů. Což mě ale nakonec tolik nevadilo, z důvodu pořízení Unreal Anthology, čistě na hraní modifikací do UT. Čímž se dostávám k jednomu z důvodů proč mě Return to Na Pali zklamal. Ale popořadě..

Jednak byl příliš krátký, měl mizerný design lokací a postrádal atmosféru. Jistě v jádru šlo o stále stejnou pařbu jako v původní hře, ale jednotlivé úrovně mě přišly příliš jednoduché, málo propracované a bez nějaké logické návaznosti. Samozřejmě že některé z nich nějakou návaznost měly, když bylo potřeba se někam vrátit a tak. Což bylo ale asi tak všechno, krom celkem povedených logických hádanek.

V průběhu hraní RtNP jsem si nainstaloval modifikaci Operation: Na Pali a ještě než jsem ji měl celou dohranou. Věděl jsem že bude úplně jinou ligou než oficiální datáč. A po dohrání obou titulů (nejdříve RtNP pak ONP) jsem se o tom přesvědčil. Ale ve prospěch té modifikace, nikoli datadisku. Bohužel! Dodávám že u obojího jsem hrál čistě singleplayer kampaně.

Pro: Je to Unreal, jsou tam bosové a slušně to odsípá.

Proti: Krátkost a relativní nuda ve srovnání s onou modifikací.

Celkové hodnocení komentáře: +6 (+7/-1)
Dohráno90

Poprvé rozehráno a dohráno, datadisk je rozhodně téměř stejně tak kvalitní jako předchůdce. Je tu vše co dělá Unreal Unrealem, velké scenerie, chrámy s pěkným designem map, nepřátelé s velice dobrou AI, staré známé zbraně + pár nových a konečně výborná hudba. Nepřátel je tu dokonce o něco víc, jejich četnost je větší zatímco v původní hře byli více roztroušení. Ubylo dlouhého procházení chrámů a hledání páček a tlačítek, tentokrát je to více přímočaré, délka hry je si myslím v pohodě, na datadisk je to rozhodně na slušné úrovni. Jediné co bych možná vytknul jsou nové zbraně, respektive jejich design, funkčnost, těžko se to popisuje, ale granátomet, raketomet nebo útočná puška tak jak tam jsou mi nezapadají do světa Unrealu, ty zbraně prostě nemají Unrealovský "look" Dál bych vytknul asi jen málo nových nepřátel, to co je tam nové jsou v podstatě jen variace už na ty viděné, jen jsou větší nebo mají jinou barvu, čekal jsem víc.

Za sebe můžu datadisk jen pochválit a doporučit, po dlouhé době jsem se u FPS zase dobře pobavil a vrátil do časů kdy hry stály opravdu za to.

Pro: staré známé zbraně, design úrovní, atmosféra+hudba, AI

Proti: nové zbraně nezapadající do stylu Unreala, málo nových nepřátel.

Celkové hodnocení komentáře: +5 (+5/0)
Dohráno80

No, jelikož je tento datadisk spojen dohromady s původní hrou, pokud si koupíte na GOGu (nebo stáhnete) GOLD verzi, takže není moc důvod proč to nehrát :) Určitě je to dobré doplnění původního Unreala, hlavně pro ty, co ještě neměli dost!

Nabízí 17 nových map plus mínus v podobném stylu a designu jako původní Unreal. Pro milovníky je to dobře (pro mě je to trochu špatně, já moc Design Map z původního Unreala nemusel a nelíbilo se mi to moc ani tady - já vím, že o tom melu pořád, ale když mám problém se v mapě nějakou dobu zorientovat anebo si pletu dvě podobně vypadající místnosti, tak to zkrátka neocením)...

Potom obsahuje pár nových nepřátel nové zbraně. + využití všech zbraní a monster, které moc nedostaly prostor v původním Unrealu.

Bohužel, trochu krátké - a to i na poměry datadisků :)

Pro: Unreal rozšíření

Proti: Ale maličké :)

Celkové hodnocení komentáře: +3 (+3/0)