Pro přístup k pokročilým funkcím se musíte přihlásit / zaregistrovat

The Elder Scrolls V: Skyrim

« Novější Starší »

To jsem zkoušel, ale toto je bráno jako úkol, zkoušel jsem i posouvání stagů v questu ale nic, když jsem to posunul tak aby se úkol dokončil jako splněný, stále po mně chtěla 20 kůží a nikdo jiný semnou nemluvil :-/.

A když už tak podobný problém mám v shivering isles, jsem teďka před úkolem, kde se mám dvou knězů poptat na výměnu vévody jednoho z panství, úkol mně odkazuje na to, že si mám promluvit s sheogorathem po tom, co jsem zapálil ten oheň, ale když s ním pokecám, nic se neděje, v tomto mi už trochu posunutí stagu přez konzoli pomohlo, posunulo se to na část, kdy se mám těch dvou knězů zeptat, ale oba mi odpovídají tím způsobem, že už mi všechno řekli, a nic dalšího se neděje, v deníků mám stále že se jich musím zeptat :-/

@Arcee: Pohledej console commands na zrušení odměny nebo něco takového.

huh, tak to já mám v betě Dota 2 nahraných už pěkných 148 hodin :-D
Teď dokončuji oblivion který zatím hlásí 63 hodin, ale ještě mi chybí dodělat ůkoly z přídavku Knights of the Nine, pár ůkolů v Shivering Isles a dodělat cech bojovníků =).

Tady mám jeden problém, z cechu mně vyhodily protože jsem omylem při plížení za jedním společníkem (normální chůzí jsem mu utíkal :-/) na něj klik a hra to vzala jako pokus o vykradení kapes, no všimnul jsem si toho pozdě a savy mi zatím tak nějak utekly. Hlavní boss cechu po mně chce 20 kůží medvěda, ale když mu je donesu, mele pořád to stejné, stále chce 20 kůží medvěda. Nevíte jak z toho ven..? Mám 5th Anniversary verzy hry, takže komplet všechny patche.
Dohráno95

Po 49 hodinách, 31 achievementech, na levelu 38, 100. úrovni jednoruční zbraně, lesbické svatbě a dohrané hlavní dějové lince jsem Skyrim odinstaloval a nechci ho minimálně do další zimy vidět. Je to totiž neskutečný žrout času. Mimochodem je to moje nejdéle hraná hra na Steamu. Teď ještě vyplodit komentář.

Je nějaka klávesa (klávesová zkratka), která by mi umožnila prodávat po 1 kuse?

@Garret: Tak zkus jiný mód, něco okatějšího.

@bartas: je to rebel

hele, nainstaloval jsem Sounds_of_Skyrim_-_The_Dungeons_Full_1_1-8601-1-1, podařilo se mi konečně zprovoznit Data files, ale ve hře se to stejně nijak neprojevuje... zvuky jsou furt stejné :-/

kůň debil teda jede 38plusek, nakonec docela rychlej:)

Je někde nějaký popis k těm DLC HiRes texturám? Mám tu 2 balíky (HighResTexturePack01 a HighResTexturePack02) tak by mě zajímalo, který obshauje co. V případě že to mají nějak rozdělené na interiéry/exteriéry, statické objekty/předměty...

:)) boxera jo, tak to by mě nenapadlo.

Tfuj... Jakýsiho boxera si na plochu dávat=P

dobrý výběr :O

My o vlku: Skyrim nyní podporuje Steam Cloud. Jen by mě zajímalo, jestli a jak řeší ten objem dat... Něco mi říká, že podobně jako Screeny bude celý Cloud uživatele omezen na 1 GB dat.

@Borghal: no jo, ta síla nic moc a rozhodně by neuškodilo zůstavat jako vlkodlak déle. a ten vstupní rituál byl pěkně funny... paxe člověk objeví v trenkách v lese.

ale už je pro ten pocit... vampires jsem schopen trpět jen u Kate Beckinsale ;-)

@Garret: Nevím jestli to třeba nějak nesouvisí s obtížností, ale chudáci werewolves mi přijdou značně poddimenzovaní. Myslel jsem, že se čas od času proměním a své něpřátele nemilosrdně roztrhám na kusy, a ono je to spíš naopak... takže z toho mám akorát tu výhodu že nelze onemocnět. Na druhou stranu ale žádné bonusy za odpočinek. No rest for the wicked... err, werewolves. :- /

@Fg: to je schýza...

btw, včera jsem se stal vlkodlakem!!! juhů... werewolfs rulezz, vampires sux.

@Fg: Ne, to je jenom podobnost nicků :)

Ga(e)rret: a vy jste bratři? :D

Ty jo to mě teda naštvalo, hra mi spadla hned po tom co jsem konečně zabil draka :).

Garrete, máš tam třicátý plusko ;)

@valcik: No, mě právě hra i s poslední aktualizací directu padala, pomohl až upravený soubor z patche SHH.

@Gerret: Mě na padání (stejně jako u FNV) pomohlo dát do složky hry d3d9.dll (ze Silent Hill Homecoming patch - třeba zde). Pravděpodobně to ale pomáhá jen u XP, a jednojádrového cpu.

@Arcee: Ne nic to nepíše, budu to asi muset skusit celý přeinstalovat a chtělo by to přeinstovat i celý systémy už jsem to dlouho neudělal. Snad mi to pomůže.

a nějaké chybi ti to nevypisuje..? máš originál..?

já mám se hrou nějáký problémy, nevím proč, ale po chvílích se mi normálně sama od sebe vypíná, nevíte co by mi mohlo pomoct Directx jsem přeinstaloval, ale to nepomohlo.

@Chuck: V profilu hry musí být Steam Cloud vyjmenován napravo ve sloupci spolu s žánrem, single/multi aspol.

@NateLogan: Steam Cloud savy neukládá jen u téhle hry, nebo u všech? Myslel jsem, že jo.

Já to dělám tak, že používám jen autosave a quick save. Manuální save si dělám na každé desáté úrovni =)
Dohráno95

@NateLogan: Všiml jsem si... Ty moje mají momentálně cca 5 GB. Myslel jsem si, že to dělají třeba jako Doom 3, kdy novější save smaže starší nebo tak nějak.
Jen doufám, že když dám Skyrim odstranit, že mi neodstraní i savy, tak jak se mi to stalo u Heroes 5.

@Chark: Jelikož savy jsou poměrně velké, kdy není problém zabrat během jednoho hraní i giga dat, tak ne, Steam Cloud savy neukládá.
Dohráno95

Nevíte někdo jestli funguje ve Skyrimu ukládání savů na servery Steamu?

@Garret: nemusíš se ospravedlňovat, mě se tvůj koment líbil :) je to mnohem zábavnější než snahy o "plnohodnotné recenze" :P

@GodOfTheSick: ale já přece nikde nepíšu, že ta hra stojí za hovno. nepoužil jsem hodnocení a nesnažím se jí na základě několik a postřehů z hraní nijak shazovat. tohle není recenze. napsal jsem pár svých připomínek a na nic víc si ten koment nehraje. na tom přece není nic špatného.
Dohráno85

@Garret: No právě, ten tvůj komentář vypadá jakoby jsi se vydal na výlet do Skyrimu, zprudil tě, a tak jsi si potřeboval ulevit. 10 hodin na takovouto hru je hodně málo. Když se staneš členem Temného bratrstva, tak po splnění jednoho úkolu získáš supr koňa.

@GodOfTheSick: navštívil jsem 3 hospody a všechny byly naprosto stejné. že je někde nějaká pátá hospoda jiná je mi už celkem jedno.

- klus koně je pomalý. abys někomu utekl, musíš na koni zmáčknout sprint. nebo jsem prostě koupil pomalou herku.

btw, hru jsem neohodnotil a vlastně se nevyjádřil k jejím kvalitám, protože jsem jí ještě nehodil do žita. nepíšu o tom, jaká hra je. je to jen pre-komentář k momentálním pocitům.

Třeba to byla nějaká speciální turbokrysa :-) Ale mě taky ještě nic čemu bych utíkal nedohonilo, tedy aspoň pokud jsem na koni jsel cvalem.
Dohráno85

@Garret: Třeba to, že „kůň je pomalý a dožene ho i krysa“ - pravidelně jsem na něm ujížděl před nepřáteli...
...nebo že „všechny hospody jsou na chlup stejné“ - jsou tam minimálně 3 zcela odlišné druhy.

@Garret: Napadlo tě, že bys ses na koně vykašlal a chodil pěšky?

@Indian: @bartas: Dokud hru procentuálně neohodnotím, tak nebudu hodnotit ani komentáře.

@GodOfTheSick: který z těch "nepodstatných nesmyslů", které jsem vyjmenoval, je nepravda?

@marwel: já jsem poctivý barbar. tj. i když mám k dispozici lepší brnění, chodím dál v tom "default Skyrim PR" brnění s kožešinou a obnaženými končetinami. a se zrezivělou helmou. Steel armor už vypadá moc "čistě" a na jiné lepší jsem nenarazil. hold Arnie byl borec ;-)

Garret: díky za zábavné čtení

@ViRus: Neřeš, asi mám dneska nějakou blbou náladu že jsem napsal co jsem napsal...

OT: Goosebumps? To má něco společného se stejnojmennou americkou hororovou sérií pro děti? Aj, toho jsem se jako děcko načetl... doteď jsem ale netušil, že podle toho existuje hra :-D
Dohráno85

@ViRus: Vávrovu snůšku jsi neviděl? V jakém světě to žiješ? Pokud chceš něco zábavného, tak si se svými dětmi zahraj Goosebumps, navíc konečně zjistíš, proč je to hra pro děti a já konečně dostanu svůj bod za editaci, který je mi už přes týden upírán! :-)

btw. Garrete, nerikal jsi, ze hrajes za barbara? Jak sedi tezka zbroj k barbarovi? :-)

@GodOfTheSick: jestli s ním nesouhlasíš tak to je jiná. A očekáváš li od komentů "recenzičky" tak to se dá chápat.
Já jsem se u něj pobavil a i něco dozvěděl tak +

a ted dobrou všem

Souhlasit můžu akorát s poslední větou a vodou. Zbytek je hnidopišství. Které mě rozhodně nekazí dojem ze hry. A nebo jsem na ně spíš ani nenarazil... Hra má závažné chyby úplně jinde.

Komentář může být zábavný a zároveň poučný, Garettův je však pouze zábavný :-) Já když si jdu o hře přečíst komentáře, nezajímají mě její drobné chyby, ale celkový dojem - takže ode mě taky minus, aby mezi nejlépe hodnocenými komentáři byly spíše ty s výraznou výpovědní hodnotou o hře jako celku.
(P.S. @ViRus - neodpustím si to, takovéhle poznámky nemám rád - pokud ti přijde svět šedý, asi se věčně díváš špatným směrem. Svět je v našich končinách do značné míry takový, jaký si ho člověk zařídí. )

@GodOfTheSick: Hmmm pro mě byl originál, jelikož jsem Vávrovu snůšku neviděl. A občas je dobré číst něco jiné a zábavné v dnešním šedém světě.
Dohráno85

@bartas: Ten komentář nemá (pro mě) žádnou výpovědní/informační hodnotu. Je to pouze taková snůška postřehů/nesmyslů/chyb, které se ve hře vyskytují. Podobně a lépe už to udělal Vávra a jak se říká - opakovaný vtip není vtipem. Navíc většina věcí, o kterých Garret píše buď není pravda, nebo jsem je ve hře za 70 hodin vůbec nezaznamenal, nebo se jedná o prkokotiny, nad kterými lze jednoduše mávnout rukou. Podobně se dá shodit úplně každá hra. Z komentáře navíc není vůbec patrné jestli je hra dobrá/špatná, žádné finální zhodnocení, čísílko, nic. Za tohle by jsi chtěl dát plus?! Já dávám mínusy rád a často a tady prostě nešlo odolat :-)

protože takový komenty jdou od srdce a pravě proto mají výpovědní hodnotu, byť jsou subjektivní.
PS:kterému mudrlantovi stylistovi se nelíbil tvůj sloh a udělil ti mínus?

@marwel: ona za tebou bude běhat a když ji ujedeš, tak stačí chvíli počkat a ona tě doběhne. resp. se k tobě "doteleportuje".

@Chuck: jsem rád, že ses pobavil. divný je, že komenty, které splácám během minuty jen tak aby se neřeklo (Metro, Gothic FG, Skyrim) sklízejí více úspěchu, než brilantně vyšperkované slohové práce (Turok)...

@Garret: Sakra, tohle mi fakt nedělej! Kvůli Tvému komentu jsem málem probudil půlku baráku. :-)

@Garret: Jsem chtel osedlat mamuta ale obrum se to nejak nelibilo. No jedno jsem se nechal svezt drozkou, takze kone jsem preci jen videl, ale abych si ho kupoval? To ne. Krom toho jak uz jsem tu psal, taham s sebou uz od zacatku tu slepici aby tahala moje burdens a jeste jsem se nedokopal k tomu vyzkouset, jak si s konem rozumi.

@Garret: samozřejmě jsem myslel ty tvé zázračné/nenáviděné *čky :)

all, díky. to jsem psal sám.

@marwel: koně máš u každé brány většího města. jsou tam stáje a stačí si jej koupit. neříkej mi, že si je za těch 50 hodin minul.

@Tulareanus: takhle přesně na mě působilo video taky. oni moc dobře vědí, co té hře chybí. je pro ně jednoduché to udělat. ale stejně to tam nedají, protože se to tam prostě už nevešlo. bullshit. je to odfláklá práce. Vávra měl v lecčems pravdu. je to zastaralá hra.

@Fg: nic jsem tomu nedal. jednak jsem to nedohrál a já nehodnotím nedohrané hry a druhak... hell, já vlastně nehodnotím vůbec. ;-) bo já jsem to... no, po... pozér. nebo jak mě to nazvali...

kolik si tomu tedy dal?

Garret: Už chybí jen závěrečné hodnocení 10/10 a je to jak recenze na Eurogameru (tedy, s tím rozdílem, že tvůj komentář je i zábavný) :)

No nemuzu srovnavat s vlastni zkusenosti vzhledem k tomu, ze jsem kone ve hre snad jeste ani nevidel (mam nahrano kolem 50ti hodin), ale napsane je to dobre.:-)

Garret: jj fakt pěkně a srandovně sepsanej koment :), kůň debil :).

Inak, ako som si pozrel to video, "čo vývojári robili týždeň po vývoji Skyrimu", tak mi to prišlo ako bohapustá provokácia od Bethesdy, to sa ako chvália tým, že veci, ktoré sú nielen logické, ale aj samozrejmé a dokázal ich za krátku dobu spraviť jeden človek a bez pardónu mali byť v plnej hre, tam nie sú?

Garret: Už dlouho jsem se tak nepobavil, díky :-D

@Arcee: Máš pravdu. Keď som spomenul filtrovanie, písal som o iba textúrach, ale tiene alebo vyhladzovanie hrán dajú grafike zabrať viac.

ve skyrimu ho mám též vyplí, tam to zas tak moc zubaté neni ale třeba v BF3, tam si to můsí člověk aspoň na to minimum nechat puštěné jelikož tam jsou ty zuby opravdu viditelné :-/

FXAA ja naprosto odporna technologie. Krasne je to videt i ve Skyrimu kdyz uz jsme v diskusi k teto hre. Radsi budu zubatej nez rozmazanej.

no dá se říct že ambient je též součástí directů, skoro veškerá 3D grafika ve hrách vychází z nich, myslel jsem to globálně, všechno co se týče stínování a nasvětlení
a v polsední době se do her hodně cpe MSAA(multisample anti-aliasing) a FXAA(fast approximate anti-aliasing), je to druh rozmazání kompletně celého obrazu, tzv. FSAA(full-scene anti-aliasing), mě osobně se tento druh antialiasingu hnusí, například v crysis 2 to je krásně vidět, obraz je celý rozostřený, v BF3 taktéž, když to vypneš, je to krásně ostré ale celkem dost zubate, no na výkon to má pramalý vliv, proto se to dává hlavně na ty náročnější hry

@Arcee: Nejvíc se imo projevuje ambient occlusion a AA. Directy jak které. Např. DX11 Metra 2033 to žere slušně, ale u DE:HR naopak zlepšovala výkon u některých sestav.

Lidičky co to tady je za řež :D:D toto si číst, no já si přopadám jak na xchatu :D

Valcik k tomu anizotropu, no já ti nevím hele, i na starších grafikách ať jsem si nastavil jakýkoliv násobič, na fps se mi to moc neprojevovalo. Každopádně dneska se na FPSkách projevuje hlavně nastavení directů, tzn. nějaké ty stíny, nasvícení, tesselace atd... na dnešní "generaci" her, kterou brzdí konzole stačí bohatě to 1GB, ale zas nesmí to být žádná 450GTS :-P

porusim hned v zapeti:

Jestli je někdo frustrovaný s písmenek na monitoru a bere to všechno jako osobní útok na sebe, tak má problém a měl by si ho nějak vyřešit ;)

jdu svuj problem resit kvalitnim vinem. Jsem sakra nepovedenej

@Say: Znovu ctes muj prispevek jinak nez je napsany a znovu od toho davas ruce pryc. Tohle je vazne o nicem. Ona cela ta diskuse byla o nicem. Stacilo abys rekl, ze nepovazujes sekani ve hre za 'snizeny vykon' a mohli jsem si vsichni usetrit cas.

@valcik: abych reagoval i na tvuj dotaz....on nema na grafike ten onen gigabajt......on je ten onen. Do posty se vyleju vic. Ted nemam na to ti rict,ze je Škaredý a ze je bubák. Je to proste trubka. Opet slibuji,ze nebudu psat cca 12 mesicu.

@Say: Chtelo by to alespon pripustit moznost, ze jejich problemy s tabou nesouvisi s frustraci z prace/skoly, ale jednoduse, ze jim lezou krkem tve podivne nazory a tvuj zvyk lidi arogantne a posmesne napadat trebaze pro to nemas nejmensi duvod (vetsinou ctes mezi radky neco, co tam vubec neni), protoze jediny, kdo tu ze sebe dela hlupaka a zaslouzi si 'facepalm' reakci jsi ty.

@Chuck: budme temi orangutany.

Rad jsem te poznal