![]() |
S.T.A.L.K.E.R.: Clear Sky
Forma: placená hra Rozsah: datadisk (stand-alone) Multiplayer: ano Datum vydání: 15.09.2008 Vývojáři: GSC Game World Oficiální stránky: www.stalker-game.com/en |
78% Hodnotilo: 38 už. |
Popis hry:
Clear Sky je prequel k původní hře S.T.A.L.K.E.R.: Shadow of Chernobyl. Tentokrát však hrajete za jiného Stalkera, který má vyšetřovat události před incidentem z původní hry.
Změn oproti původní hře je mnoho a většinou vylepšují stávající mechanismy. Je přepracovaný interface hry, obchodníci prodávají draho, za to ale více zbraní. Veškeré vybavení můžete opravovat nebo upravovat. Dále vás kromě těch již známých čekají nové lokace (město Lemansk, Rudý les, bažiny,...), stejně jako nové zbraně. Během hry se můžete přidat k jedné ze šesti frakcí, které sídlí v zóně. Avšak pozor, vztahy s jednou ovlivňují náklonnost ostatních frakcí k vám.
Grafika doznala také změn, má vylepšené stíny a modely postav a zbraní jsou propracovanější. Hra podporuje i DX10. Minimální HW nároky zůstaly stejné, na nově přidané efekty už však budete potřebovat silnější stroj.
Komentáře ke hře
pro přidání nového komentáře ke hře je třeba být přihlášen (registrace)
Stránkování komentářů: |
Řazení komentářů: |
![]() Paul uživatel 1317 bodů |
Datum: 06.09.2009 09:24 Editováno: 1x (06.09.2009) |
Hodnocení komentáře: (0) +12 (12) |
Verze - 1.5.10 bez modů |
|||
Ve zkratce: Pro: opět ta magická věc s názvem atmosféra, grafika, zábava Proti: pár dementních rozhodnutí designérů (jak už to tak bývá) |
![]() fak uživatel 653 bodů |
Datum: 14.11.2008 14:46 Editováno: 1x (16.11.2008) |
Hodnocení komentáře: (0) +11 (11) |
Takže: Na Clear Sky jsem se těšil celou dobu od oznámení. A to byla zřejmě ta největší chyba. Čekal jsem moc (čili uvěřil jsem hypu a kecům pana Yavorského) a slibované se rozhodně nedostavilo. Krom grafické stránky, tam GSC opravdu nelhali. |
|||
Ve zkratce: Pro: Grafika, zvuk, artefakty, obchod, upgrady, zbraně. Proti: Poslepovaný příběh, poloviční atmosféra, nedodělanost, odfláknutí, žádný betatesting |
![]() pipboy uživatel 2198 bodů |
Datum: 18.09.2008 00:04 Editováno: 3x (30.11.2008) |
Hru hodnotil: 85% (Φ +7%) Dohrál: ano |
Hodnocení komentáře: (0) +7 (7) |
Zatím jsem se dostal k místu, kde skupinka stalkerů spouští most. (Odhaduju, že do konce už moc nezbývá.) Tady jsem ale narazil na nepřekonatelnou překážku v podobě neustálého padání a nefunčkních savů, které se jinak vyskytovaly jen velmi vyjímečně (padání občas, load jednou). Patrně ale pujde o můj individuální problém. |
|||
Ve zkratce: Pro: důraz na příběh, vylepšená AI, grafika, systém upgradů, odstraněné kiksy a bugy v gameplayi, možnost měnit svět do podoby známé z SoC Proti: atmosféra je trochu míň tísnivá, bez novějšího patche hra ráda padá a kurví savy |
![]() marwel uživatel 590 bodů |
Datum: 04.01.2010 10:58 Editováno: 0x |
Hru hodnotil: 70% (Φ -8%) Dohrál: ne |
Hodnocení komentáře: (0) +4 (4) |
Clear Sky přináší pár svěžích vylepšení, ale ten nejdůležitější prvek původní hry řádně pokopal. Atmosféra zde i přes větší množství mutantů na místo bloumajících stalkerů pěkně zřídla. Nejsem si úplně jistý čím konkrétně by to mohlo být, fakt ale je, že už to není ono. Válka frakcí mi nevadila když jsem se k žádné konkrétní nemusel upínat, vyšší obtížnost jsem uvítal (bohužel se to týká jen počátku hry, s nalezením některých artefaktů a zakoupením kvalitní zbroje se stáváte terminátorem), možnost vylepšit si oblíbenou zbraň je skvělá, nový, logičtější způsob hledání artefaktů hru také oživuje. Zamrzí recyklace některých lokací z původní hry (nové lokace jsou po vzoru prvního dílu skvělé) a znovu nepovedený konec hry. 7/10 |
|||
Ve zkratce: Pro: stále vynikající grafika, hledání artefaktů, obtížnost Proti: téměř bez atmosféry, konec hry, zabugované |
![]() Karasman V.I.P. uživatel 2986 bodů |
Datum: 21.09.2008 18:33 Editováno: 0x |
Hru hodnotil: 85% (Φ +7%) Dohrál: ano |
Hodnocení komentáře: (2) +3 (5) |
Tak po dohrani musim rict, ze jsem nanejvys spokojen. Po excelentnim Shadows of Chernobyl jsem byl prekvapen, cim se autori tentokrat vytahnou a je toho dost. Paradni grafika, design prostredi zustava opet na excelentni a stale tvrdim, ze Stalker ma nejlepsi design herniho sveta, jaky jsem kdy videl. Rovnez atmosfera a neustale nutkani hrat hru dal zustala. |
|||
Ve zkratce: Pro: Grafika, excelentni design prostredi, questy, hratelnost. Proti: Nevyvazene, ultrapresni nepratele, od konce Limansku dal je to nehorazne obtizne. |
![]() C.I.S.I. uživatel 497 bodů |
Datum: 20.02.2009 17:51 Editováno: 0x |
Hodnocení komentáře: (2) +1 (3) |
Nové dobrodružství v Zóně je prima. Akčnější přístup nemusí sice sednout každému, avšak já jsem se královsky bavil. Dobrá práce. |
|||
Ve zkratce: Pro: A-Life, level design, frakce, hratelnost Proti: bugy, zvláštně vyvážená obtížnost |
![]() Storm2 uživatel 34 bodů |
Datum: 26.05.2010 23:33 Editováno: 1x (26.05.2010) |
Hru hodnotil: 75% (Φ -3%) Dohrál: ano |
Hodnocení komentáře: (0) 0 (0) |
Oproti prvnímu Stalkeru to bylo ze začátku dost opruzoidní, než jsem si našel svou oblíbenou zbraň z původní hry a pořádně ji upgradoval. Pak už to byla báseň. Docela mě uchvátil rozdíl v grafice, hlavně v prvním kole, kde to vypadalo o 300% líp. Bohužel hardware nesouhlasil a dynamická světla na DX 10.1 jsem si moc neužil... Co se týče hratelnosti, byla to celkem pohoda, když jsem se odpoutal od vedlejších misí a soutředil se výhradně na hlavní dějovou linii. Co mě ale brutálně drásalo nervy byly granáty. Nejenže ty moje byly prakticky nepoužitelné, protože zmetci vždycky utekli, ale hlavně jejich granátová muška byla naprosto přesná a zdrhnout se před tím prakticky nedalo. A když na vás tři zmetci najednou hodí granát a naprosto přesně se trefí, a vy pak vyházíte celou hrst granátů aniž byste dosáhli jakékoli účinku, tak to docela nepotěší. Nakonec jsem kvuli tomu musel adaptovat taktiku útoku na dálku. Každopádně to bylo zajímavé. |
|||
Ve zkratce: Pro: Vychytání much z předchozího dílu, zvláštní pocit při opětovném procházení známých míst zóny, grafika v prvním levelu Proti: Pomalý rozjezd a nezáživné až zbytečné vedlejší mise, randomově se generující |
![]() Rodents uživatel 11 bodů |
Datum: 30.09.2008 15:44 Editováno: 0x |
Hru hodnotil: ---% Dohrál: ne |
Hodnocení komentáře: (13) -13 (0) |
Dostal jsem se přes prostorovou anomalii za dědkem, který mě někam pošle. Mám to vzít přes armádní skladiště, ale tam je svoboda. Přidal jsem se k povinnosti takže mám ukol se setkat se skupinou žoldáků. Mám se něják dostat do Limansku. Jenže při přestřelce se Svobodou se přižene záření a když mě to nahlásí čas, do kterého se mám schovat, tak se mi to sekne. nepomůže ani, když to znova naloaduju. |
![]() mikesb uživatel 18 bodů |
Datum: 24.10.2008 18:04 Editováno: 0x |
Hru hodnotil: ---% Dohrál: ne |
Hodnocení komentáře: (25) -22 (3) |
stalker je dobra hra ale prehnali to stu grafiku meli to o trochu vic vylepsit ten kdo ma silny komp tak mu to pojede ale na starsich komplach to nepojede ani na mojem to nejde...nejvic me vadi to ze treba hraajes hodku a pak to spadne do windousu.. |
|||
Ve zkratce: Pro: vylepsene zbrane,prostředi,vic uneseš nez v schoc, Proti: hw naroky,chyby,je to tezka hra, uz asi nic... |
Stránkování komentářů: |
Řazení komentářů: |