Ragnarok Online je korejská MMORPG v manga stylu. Kreslené 2D postavičky v pohádkovém 3D světě a obrovské množství originálních písniček jsou typické pro celý Ragnarok Online. Hra je zasazena do fantasy světa Midgar, ve kterém probíhá nekončící souboj lidí a monster.
Hlavní náplní hry je získávání zkušeností zabíjením nepřátel a zvyšováním základního levelu (s jeho zvyšováním získává postava body, které lze přiřadit k inteligenci, síle, hbitosti, štěstí, moudrosti nebo vitalitě) a job levelu (schopnosti a kouzla). Povolání je zde jen několik, ale na určitém levelu se lze stát pokročilým povoláním (tzv. 2nd Class, na výběr bývají dva ke každému základnímu 1st Class) a po dosažení 99. levelu je zde možnost použít schopnost reborn, jež vrátí postavu na první level a po opětovném získání druhého povolání se postava stane tzv. High Class.
Samostatní kapitolou jsou Guild Wars, bitvy guild a aliancí o hrad. Konají se vždy v určitý čas a cílem je dobýt, respektive ubránit, jeden z několika hradů. Vítěz získá celý hrad jen pro sebe a s ním i mnoho výhod (například vlastní dungeon).
Zajímavou specialitou RO je systém karet. Z každého monstra může padnout určitá karta, která poskytuje bonusy (zvýšení statistik, umožňuje kouzlit apod.). Karty se pak dají umístit do slotů ve vybavení. Tento systém umožňuje obrovskou variabilitu různých stylů povolání.
Hral jsem to tenkrat na ceskem serveru a to me bavilo.Ted po tech letech jsem si to chtel zahrat na steamu a proste me prapadla nechut.. Takze at je ta hra treba zlata ci diamantova jakmile me to nudí ve vsech smerech neni jina moznost.
treba me 2 bude bavít více
treba me 2 bude bavít více