![]() |
Hitman 2: Silent Assassin
Forma: placená hra Rozsah: plná hra Multiplayer: ne Datum vydání: 01.10.2002 Vývojáři: IO Interactive |
84% Hodnotilo: 120 už. |
Popis hry:
Nečekaný úspěch prvního dílu donutil IO Interactive a také Eidos udělat novou a o mnoho lepší hru s plešatým vrahem. A v roce 2002, dva roky po vydání prvního dílu, to opravdu přišlo. Dodnes se Hitman 2: Silent Assassin označuje za ukázkový příklad odladění všech bugů a vylepšení téměř všeho, co šlo. Hra se zbavila všech záporných vlastností jedničky, k tomu měla naprosto nádhernou grafiku (počítejte s tím, že je rok 2002), hudba Jespera Kyda byla nominována na nejlepší původní soundtrack a plno dalších. A aby toho nebylo málo, Eidos se rozhodl vsadit na Hitmana a masově ho propagoval. Můžeme proto dnes na internetu najít reklamu, co běžela v televizích, obrázky billboardů apod.
Změny v konceptu nenastaly. Pořád se procházíte po volných mapách a hledáte způsob, jak zabít cíl, přičemž způsobů je vždy několik. Hra má konečně pohodlné ovládání, přibyla možnost savování během mise (podle obtížnosti). Jste motivováni dohrát hru vždy co nejčistěji, protože za nejlepší hodnocení Silent Assassin dostáváte zbraně, ke kterým byste se normálně nedostali. Glacier engine prošel mnoha úpravami. Přibyly dynamické stíny, odlesky a podobné efekty, které máme všichni tak rádi. Mimo to, je velice nenáročný na HW. Jediné, co hře kazí trošku atmosféru, jsou zvuky zbraní, které zní velice nepřirozeně. Je to ovšem malý drobek, proti jinak perfektní hře.
Komentáře ke hře
pro přidání nového komentáře ke hře je třeba být přihlášen (registrace)
Stránkování komentářů: |
Řazení komentářů: |
![]() Dunemaster uživatel 2287 bodů |
Datum: 11.09.2009 17:46 Editováno: 0x |
Hodnocení komentáře: (0) +14 (14) |
Ačkoliv stealth akce zbožňuju, k Hitmanovi jsem se dostal teprve nedávno. Mohlo za to mé rozčarování z demoverze, kterou jsem hrál před lety. Na doporučení bratra jsem ale Hitmanovi přece jen dal o prázdniny šanci a nelituji. Nelinearita (zvláště možnosti v misi odehrávající se v Petronas Twin Towers jsou úžasné), zajímavá prostředí (nejlepší asi Petrohrad a japonský hrad) a mise, hudba Jespera Kyda v podání Budapešťského orchestru, ale hlavně skvělá atmosféra zabijáckého plížení mě dostala. Hodně lidí si stěžuje, že prostředí je chudé, což musím potrvdit, ale hře to dle mého moc neubírá. Co zamrzí, je krátká herní doba (i v případě, kdy se snažíte hrát potichu). Musím zde však prohlásit, že jde o zatím nejlepší stealth, co jsem hrál. |
|||
Ve zkratce: Pro: mise, prostředí, nelinearita, hudba Proti: krátké, chyby v AI |
![]() Satan uživatel 988 bodů |
Datum: 02.12.2008 20:25 Editováno: 0x |
Hodnocení komentáře: (0) +9 (9) |
Vyšlechtěný zabiják s maximem chladnokrevnosti a minimem vlasů právě ve druhém díle – Silent Assassin – svůj konfekční oblek patřičně zaflákal od krve a zaujal svou variabilitou misí. Ty jsou nejen skvěle navrženy po stránce hratelnostní, ale také po stránce estetické. První díl jsem bohužel nikdy nehrál, ale z doslechu mi bylo řečeno, že se jedná o docela hardcore záležitost, s čímž dvojka mnohem lépe operuje a vyrovnává pomyslné misky vah zábavy a obtížnosti téměř do rovnoměrné polohy. Tišší postup je samozřejmě na hru kovaný a uzpůsobený a správný hráč by měl také touto cestou jít, ale oceňuji i iniciativu autorů hráčům ruce uvolnit a nechat je celý level jednoduše zrasit. Není to sice takový adrenalin a ochudíte se o spoustu skvělého obsahu, ale kosit enemáče jako na žních ve stylovém sáčku s červenou vázankou má také něco do sebe. Vyprávěcí linka se s takovým Max Paynem nedá srovnávat, což však nelze říct o nebesky mrazící hudbě maestra Jespera Kyda. Pro mě osobně nejzábavnější a nejvyrovnanější díl co se hlavních esencí týče. |
|||
Ve zkratce: Pro: Agent 47, level design, svévolná hratelnost, soundtrack Proti: Solidně zabugované, pokulhávající AI |
![]() MATADOR uživatel 478 bodů |
Datum: 04.01.2010 18:20 Editováno: 0x |
Hru hodnotil: 85% (Φ +1%) Dohrál: ano |
Hodnocení komentáře: (0) +9 (9) |
Dnes již klasika stealth akcí. Hitman poprvé v plné síle a konečně s konečným hodnocením misí. Tímto dílem se u mě Hitman stal herní postavou číslo jedna. |
|||
Ve zkratce: Pro: různorodé prostředí, hlavní hrdina, arsenál zbraní, hudba Jespera Kyda Proti: slabší děj |
![]() Pilf4R uživatel 287 bodů |
Datum: 07.02.2009 10:46 Editováno: 0x |
Hru hodnotil: 90% (Φ +6%) Dohrál: ne |
Hodnocení komentáře: (0) +7 (7) |
Hitman 2, další z her, která mě dokázala připoutat k počítači na dlouhé hodiny. Nevím čím to je, ale 2. díl jsem si oblíbil ze všech Hitmanů nejvíc. Možná to bylo obrovskou rozmanitostí úrovní, nebo snad také výborným hudebním doprovodem.. Ani v téhle stealth akci nechyběl příběh a s ním lepší postup misemi, které se daly projít jak způsobem tzv. Silent Assassin, nebo také způsobem Ramba, kdy po vás nezůstal nikdy, nikdo naživu.. Jedinou výhradou pro mě možná zůstávají lokace, které se zdají trochu chudé a prazdné, ale pokud se do hry opravdu "zažerete" tak na to zapomenete. Na závěr bych nemohl nezmínit úžasnou hlavní postavu Agenta 47, který hře svým kamenným obličejem přidává ještě pár bodíků navíc. |
|||
Ve zkratce: Pro: Agent 47 v hlavní roli, hudební doprovod, rozmanitost prostředí... Proti: Možná trochu prázdně úrovně, jinak nemám co vytknout |
![]() Kubulus uživatel 1816 bodů |
Datum: 10.07.2009 10:19 Editováno: 5x (20.08.2010) |
Hru hodnotil: 85% (Φ +1%) Dohrál: ano |
Hodnocení komentáře: (0) +6 (6) |
Mnohem větší nelinearita a variabilita možností, jak danou misi splnit, se oproti první koridorové jedničce přehoupla k lepšímu. To jest k tomu. Příběh? Cesty páně jsou nevyzpytatelné a Agent 47 najde útěchu v malém zapadlém sicílském kostelíku, kde se kromě modlení věnuje zahradničení. Situace se, jak už to ostatně býva, až nezdravě vyostří. Jeho hostitel a přítel, otec Vittorio je unesen, vysoká cena za výkupné je nepřijatelná a staré jizvy volají, že je čas vrátit se do práce. Hitman 2: SA je skutečným simulátorem, který se narozdíl od předchozí hry, která byla víceméně striktně lineární, dává možnost, jak čistou a pilnou práci, jež jste právě naplánovali, směle zrealizovat. Spousta cest v podobě převleků a kamufláže dělá z hry atraktivnější, především však hratelnější zábavu. To samé platí pro cíl, který můžete sejmout buď z dálky za pomocí odstřelovačky, nebo se mu dostat takříkajíc na tělo a vyřídit si to s ním pěkně na férovku. Krásou oplývají i zdejší lokality, ať už se jedná o náměstí v St. Petěrburgu nebo ozdravné lázně. Trošku zamrzí zbytečné bugy a podivná inteligence nepřátel, jež často vyvádí doslova psí kusy. Jesper Kyd předvádí stěžejní výkon své kariéry a zajišťuje si tím práci na dalších dílech. Jen tak dál. |
![]() Jab uživatel 881 bodů |
Datum: 29.10.2008 13:30 Editováno: 0x |
Hru hodnotil: 80% (Φ -4%) Dohrál: ano |
Hodnocení komentáře: (0) +6 (6) |
Vzhledem k tomu, že zde není komentář, s nímž bych mohl bezezbytku souhlasit, tak si raději napíši vlastní. :-) |
![]() Walome uživatel 375 bodů |
Datum: 01.01.2010 16:17 Editováno: 0x |
Hru hodnotil: 80% (Φ -4%) Dohrál: ano |
Hodnocení komentáře: (0) +6 (6) |
Lepší než jednička, ale strašně dlouho mi trvalo, než se mi to začalo líbit. Ovládání postavy hitmana dalo trochu zabrat, pořád se divně otáčel a běhal na křivo. Uspávání lidí je hrozný stres, hned se vzbudí. Omezovalo mě, že jsem nesměl nikoho zabít a trvalo dlouho, než jsem prvních pět misí udělal na SA...ale požitek z toho byl maximální. |
|||
Ve zkratce: Pro: vylepšená jednička, možnost sejvovat, citově zabarvený děj Proti: půlka misí je o ničem, zezačátku si člověk musí zvyknout na ovládání hitmana |
![]() watson uživatel 226 bodů |
Datum: 30.08.2008 19:22 Editováno: 0x |
Hru hodnotil: 95% (Φ +11%) Dohrál: ano |
Hodnocení komentáře: (1) +6 (7) |
Jednoznačně nejlepší díl série, musím souhlasit. Oproti jedničce se hra hraje o poznání lépe, ale hlavně obsahuje snad ty nejnápaditější úrovně z celé série. Co ještě musím vyzdvihnout je soundtrack, který si ještě dneska pouštím (má to co dělat s tím, že Jasper Kyd je můj nejoblíbenější autor herní hudby). Dohrál jsem i na obtížnost Silent Assassin, dalo to práci a stálo to za to. |
|||
Ve zkratce: Pro: Nápadité mise, soundtrack, skvělá prostředí Proti: Nic mne nenapadá |
![]() Paul uživatel 1317 bodů |
Datum: 15.06.2008 20:10 Editováno: 1x (15.06.2008) |
Hru hodnotil: 95% (Φ +11%) Dohrál: ano |
Hodnocení komentáře: (0) +3 (3) |
Naprosto ideální pokračování jedničky.Opravilo všechny chyby, přineslo skvělé mise plné nápadů, vylepšilo systém o různá hodnocení podle kvality provedeného "hitu", Jesper Kyd se opět překonal ve skládání hudby, Glacier engine se dočkal výrazného upgradu..a hlavně, design misí je až na jednu nebo dvě vyjímky (japonsko) naprosto úžasný.První mise na Sicílii, nebo třeba ta v Kuala Lumpuru - sakra, mám chuť si to zahrát jenom o tom píšu! |
![]() Fg uživatel 1210 bodů |
Datum: 01.07.2008 23:14 Editováno: 1x (01.07.2008) |
Hodnocení komentáře: (1) +3 (4) |
Hitman 2 je pro me nejlepsi dil serie.TY novejsi dily uz nedokazaly navazat.Jedna z nejlepsich stealth akci.....tak trochu sem sel do 3jky s velkym ocekavanim,ale zkratka na dvojku to nemelo.2jka mela zkratka sve kouzlo a vybornou atmosferu.A o vynikajici hudbe se radej rozepisovat nebudu:). |
![]() Bursoft uživatel 1547 bodů |
Datum: 26.06.2008 20:47 Editováno: 0x |
Hru hodnotil: 100% (Φ +16%) Dohrál: ano |
Hodnocení komentáře: (0) +2 (2) |
Hitman je pro mě dokonalá hra. Svým způsobem je to i dokonalá série, protože se ji nikdo nesnaží napodobit (a pokud jo, tak to nevyšlo, protože bych o tom věděl). Nedá se mu nic vytknout, všechno, co bylo v jedničce špatně, je tady dobře a všechno co bylo v jedničce dobře je tady ještě lepší. Z mála her mám tolik zážitků a tolik vrytých scén, jako právě z Hitmana. |
|||
Ve zkratce: Pro: Nemám co vytknout Proti: Snad jenom, že to dohrajete a chcete hrát dál a ono už není co |
![]() morize uživatel 34 bodů |
Datum: 21.07.2008 17:11 Editováno: 1x (21.07.2008) |
Hru hodnotil: 100% (Φ +16%) Dohrál: ano |
Hodnocení komentáře: (0) +2 (2) |
Pro me tatktez nejlepsi dil serie a asi obecne nejlepsi stealth akce. |
|||
Ve zkratce: Pro: Poutavy pribeh, dokonala hudba skvele tvorici atmosferu, moznost volby jak...misi vyresit :-), ruznorodost misi. Proti: Inteligence obcas dost pokulhava....ale tak aspon je sranda :-D |
![]() Tulareanus uživatel 1609 bodů |
Datum: 26.06.2008 22:19 Editováno: 0x |
Hru hodnotil: 75% (Φ -9%) Dohrál: ano |
Hodnocení komentáře: (2) +1 (3) |
Vraždenie klavírnou strunou nikdy nebolo tak zábavne. To by mohol byť slogan tejto hry, práve snaha o tichý postup je ale paradoxne veľmi rozporuplná záležitosť, na jednej strane je pekné si niekoho potichu odkrágľovať bez toho aby sa človek musel prestrieľať davmi nepriateľov ako v regulérnych akciach. Na druhej strane ten stealth postup je jednoducho občas nuda. To však nie je tak výrazným záporom ako ten pocit, že celá hra a všetci jej protagonisti sú len obyčajné figuríny bez citov, osobnosti, v podstate len panáci s nálepkou ja-zabíjak, on-obeť a oni-zvyšok alias civilisti a nepriatelia. Nič viac nič menej, príbeh je len kulisou k vražedným misiám, ktoré sú podľa príležitosti viac či menej zábavne. Otázkou je, či sú plnohodnotné, keď je hra plochá ako surferské doska. Nájsť cieľ a zneškodniť, to je všetko. Žiadne morálne pocity, vnútorný boj hrdinu, či budovaná atmosféra príbehu zabijáka (aj keď hudba Jespera Kyda krásne dopĺňa hru, atmosféru sama o sebe nepostaví). Celý čas má teda človek skôr pocit ako keby fungoval mobilné voskové figuríny a nie osoby, dokonca ani uspanie a následne prezlečenie sa nemá šmrnc, neviem ako sú na tom ďalšie diely, pretože som sa k ním ešte nedostal, ale práve v príbehu, psychike postáv a dynamike má Hitman nevyužitý potenciál. |
|||
Ve zkratce: Pro: koncept "neviditeľného zabijáka", klavírna struna, hudba, zaujímave lokality, variabilné zbrane Proti: tuposť príbehu, neživotnosť všetkých postáv, plytkosť celého herného systému |
![]() jenprodnesniden uživatel 228 bodů |
Datum: 19.06.2008 13:56 Editováno: 0x |
Hodnocení komentáře: (2) 0 (2) |
u hitmana se stalo neco, co se tak casto nestava, dvojka prekonala vyborny prvni dil, a to o nekolik konskych delek. Lepsi pribeh, mise, vyladena obtiznost, lepsi grafika je samozrejmosti.. |
|||
Ve zkratce: Pro: Agent 47, mise, grafika, hudba Proti: japonsko, ocekavani kterej jsem vkladal do tretiho dilu |
![]() Pivo uživatel 902 bodů |
Datum: 04.05.2009 10:42 Editováno: 4x (07.07.2009) |
Hru hodnotil: 50% (Φ -34%) Dohrál: ano |
Hodnocení komentáře: (4) -1 (3) |
Druhý díl Hitmana mě celkem i trochu bavil. Jak už zmínil Pilfar, tak je možné hru projet stylem Silent Assasin nebo stylem Ramba, což mě docela těšilo, protože jsem tento postup rád střídal. Příběh pojednává o napraveném nájemném zabijákovi žijícím poklidným životem v kostele na Sicílii. Jenže tato idylka netrvá dlouho a hlavního hrdinu si vyhlídne sicilská mafie, která unese faráře a rozhodne se zabijáka Codename 47 vydírat. Ten si to však nenechá líbit a rozhodne se vrátit ke své profesi, kterou hodil na hřebík - no takže příběh je celkem taková klasika. |
![]() Vladan 479 uživatel 186 bodů |
Datum: 30.08.2009 13:16 Editováno: 2x (29.05.2010) |
Hru hodnotil: 65% (Φ -19%) Dohrál: ano |
Hodnocení komentáře: (12) -6 (6) |
Je to mé druhé suznámení s agentem 47, hrál jsem už Blood Money a musím říct že BM bylo o poznání lepší. Silint Assasin může být jakkoli známý ale mě tedy vůbec nebavil. |
|||
Ve zkratce: Pro: cena, hlavní postava, možnost změny převleků, agent 47, wallper Proti: grafika, AI nepřátel, angličtina |
![]() gembit uživatel 4 body |
Datum: 29.04.2010 20:45 Editováno: 0x |
Hru hodnotil: ---% Dohrál: ne |
Hodnocení komentáře: (13) -13 (0) |
Docela dobrá hra nejvíc se mi asi líbi arzenál zbraní(SP12.M60)a další.Hru jsem si stáhl a mám j v češtině.Na druhou stranu mi vadí že nesmím zabijet hlasitě.Stejně zabijím po svém a na hodnocení kašlu.A taky sem se divil že sem to rozchodil na 400mhz celeronu. |
|||
Ve zkratce: Pro: arzenál.dokonalost grafiky,nenáročné na pc Proti: Příběh,Zákaz nhlasitého zabijení |
Stránkování komentářů: |
Řazení komentářů: |