![]() |
Far Cry 2
Forma: placená hra Rozsah: plná hra Multiplayer: ano Datum vydání: 21.10.2008 Vývojáři: Ubisoft Montreal Oficiální stránky: www.farcry2.com |
70% Hodnotilo: 81 už. |
Popis hry:
Pokračování Far Cry už nedělá tvůrce původní hry CryTek, ale vlastník značky Ubisoft. Ovšem Far Cry 2 má s původním Far Cry společný maximálně tak název a žánr hry. Hlavní hrdina Jack Carver z předchozího dílu se vydal na zasloužený odpočinek, nahradilo ho devět zbrusu nových žoldáků, ze kterých si můžete vybrat. Také jsme se přesunuli z tropického ostrova na savany Afriky.
Koncepce celé hry se také radikálně změnila - v FC1 jste neměli žádnou svobodu volby, co se výběru misí týče. Tady jste vrženi do 50 čtverečních kilometrů Afriky a máte téměř naprostou volnost, co se vašich možných činností týče. Na začátku hry sice dostanete úkol zabít dodavatele zbraní Šakala, který rozdmýchává konflikt mezi frakcemi UFLL a APR, ale jak a jestli toho dosáhnete, to už je na vás.
Jste žoldák a tak se vše točí kolem peněz, zde zastoupených diamanty. Diamanty potřebujete na nakupování zbraní (a léků na malárii, kterou hlavní hrdina trpí), zbraně potřebujete na dokončování misí. Mise jsou samozřejmě příběhové a potom různé vedlejší, kterých je mnoho a získáváte je od různých NPC jako jsou obchodníci se zbraněmi.
Na misích se můžete setkat s dalšími jedenácti žoldáky (mezi kterými je i zbylých 8 nezvolených za hlavní postavu). Když si je nakloníte na svoji stranu, můžou vám v beznadějné situaci zachránit krk a krýt vás, dokud si z těla nevytaháte kleštěmi všechny kulky, což zde nahrazuje lékárničky.
Komentáře ke hře
pro přidání nového komentáře ke hře je třeba být přihlášen (registrace)
Stránkování komentářů: |
Řazení komentářů: |
![]() plastic89 uživatel 512 bodů |
Datum: 31.10.2008 01:27 Editováno: 4x (31.10.2008) |
Hodnocení komentáře: (0) +14 (14) |
Far Cry 2 je snad tou nejrozporuplnější hrou jakou jsem kdy hrál a dohrál. Zápletka i sandbox pojetí v sobě měly ohromný potenciál, který vývojáři ale z větší části nelítostně zabili. Snad u žádné hry sem si tolikrát neřikal „tohle mohlo/mělo být jinak“, „to je blbost, proč to tam proboha dali?“ apod. |
![]() zdenous uživatel 1048 bodů |
Datum: 26.08.2009 22:48 Editováno: 1x (26.08.2009) |
Hru hodnotil: 65% (Φ -5%) Dohrál: ne |
Hodnocení komentáře: (4) +13 (17) |
Nejdříve: |
|||
Ve zkratce: Pro: grafika, obrovský (vážně OBROVSKÝ) a krásný svět, originální prostředí a některé prvky Proti: Zachvíli stereotyp, příběh, nepřátelé v autě, kteří najednou vyjedou z křoví a přejedou vás |
![]() xxxfucker uživatel 547 bodů |
Datum: 19.11.2008 19:47 Editováno: 0x |
Hodnocení komentáře: (0) +12 (12) |
Neznám větší případ nenaplněných ambicí. Ta hra mohla být skvělá, mohla trhat žebříčky, ale asi nebyl čas nebo já nevím co a vyšla z toho ukázka enginu s gameplay spíchnutým během páteční pauzy na obědy. |
|||
Ve zkratce: Pro: Grafika, Afrika Proti: Nudná gameplay upadající do stereotypu |
![]() akta6 uživatel 557 bodů |
Datum: 07.02.2010 10:00 Editováno: 0x |
Hru hodnotil: 60% (Φ -10%) Dohrál: ne |
Hodnocení komentáře: (1) +7 (8) |
Obrovský potenciál a naprosto zmršená hra. Přitom stačilo tak málo: delší respawnovací doby zajímavější mise a lépe podaný příběh. Takhle se po několika hodinách dostaví stereotyp. Strašná škoda |
![]() Kubulus uživatel 1816 bodů |
Datum: 02.08.2009 15:56 Editováno: 4x (18.08.2010) |
Hru hodnotil: 65% (Φ -5%) Dohrál: ano |
Hodnocení komentáře: (1) +6 (7) |
Ehm.. normálně nevím, co mám napsat. Far Cry 2 nakročilo mnohem lepší nohou, než-li Crysis. To, co z něho však na závěr vylezlo, má k výborné akční hře trochu dál, než jak se původně zdálo. Jako děvka pro všechno, vyslán neznámo kým (zřejmě vládou) se ocitáte ve středu Afriky, centru dění všech válečných operací. Zakázka, zdánlivě rutinní akce, eliminace Šakala, velkého dodavatele zbraní, zní už jen čistě z obalu jako něco velice nadstandartního. A skutečně, hra hráče nijak výrazně neomezuje. Krom malárie, kterou jste se jako na truc nakazili, vás v podstatě nic nebrzdí. |
![]() Paul uživatel 1317 bodů |
Datum: 12.11.2008 19:15 Editováno: 2x (13.11.2008) |
Hru hodnotil: 95% (Φ +25%) Dohrál: ano |
Hodnocení komentáře: (1) +6 (7) |
Far Cry 2 je jiná fps.Je to pravý opak tunelů ve stylu CoD, či popkornů typu Crysis.Je na opačné straně fps spektra, vedle svých vzorů Stalkera a Boiling Pointu. Jenže zatímco Stalker byl přeci jen rozdělen na loadovací zóny a postup světem byl přeci jen víceméné lineární, Far Cry 2 je blíže Boiling Pointu - dvě mapy o rozloze 25km2 a jdi si kam chceš, dělej si co chceš.Osobně se přiznám, že jsem BP nehrál, takže nevím co ta hra dělala správně a co špatně.Za to mohu vyjmenovat co dělá Far Cry 2 špatně (a dobře). |
Ve zkratce: Pro: viz komentář Proti: viz komentář |
![]() bartas uživatel 92 bodů |
Datum: 19.05.2010 12:25 Editováno: 0x |
Hru hodnotil: 60% (Φ -10%) Dohrál: ne |
Hodnocení komentáře: (3) +6 (9) |
Far cry 2 |
|||
Ve zkratce: Pro: GRAFIKA - prostředí, volnost, vozidla, miny Proti: příběh, ukládání, stereotyp, volnost - vzdálenost,rychlý respawn, nevtáhne |
![]() Terry.Cooper uživatel 200 bodů |
Datum: 06.02.2010 21:17 Editováno: 0x |
Hru hodnotil: 45% (Φ -25%) Dohrál: ne |
Hodnocení komentáře: (3) +3 (6) |
Absolutně nudná a nezáživná hra schovaná pod slupkou grafické orgie a krásného pozlátka. Když tím člověk ovšem po chvilce prostoupí, zjistí, že hraje neskutečně rozvleklou, ubohou a nudnou hru. A je to škoda, potenciál to mělo velkej..(Stejně jako kdysi Daikatana).. |
|||
Ve zkratce: Pro: Grafika, prostředí, některé drobné detaily, do jisté míry přestřelky.. Proti: Veškerá náplň hry.. |
![]() MATADOR uživatel 478 bodů |
Datum: 13.01.2010 14:13 Editováno: 1x (13.01.2010) |
Hodnocení komentáře: (0) +2 (2) |
Když se to vezme kolem a kolem, je Far Cry 2 rozporuplnou hrou, která sází na silnou grafickou stránku, více než slibné přestřelky a úžasný volný svět, který zde doposud nebyl. |
|||
Ve zkratce: Pro: Grafika, zbraně, Afrika, frakce. závěrečná rozhodující misička Proti: stereotypní mise, ježdění, ježdění, |
![]() Ebb uživatel 598 bodů |
Datum: 17.01.2010 13:13 Editováno: 1x (17.01.2010) |
Hru hodnotil: 90% (Φ +20%) Dohrál: ano |
Hodnocení komentáře: (1) +1 (2) |
V skratke: ako absolutny nefanusik tohto zanru, bol pre mna Far Cry 2 najvacsim pozitivnym prekvapenim poslednych rokov. Obsahuje otvoreny svet bez akejkolvek limitacie progresu. Na grafike si az tak nepotrpim ako na ambiente a atmosfere, ale Far Cry 2 prekonava v kazdom audio-vizualnom smere moje predstavy. A v klude ma aj ukamenujte, vobec som nemal dojem ze hram nejaku priemernu strielacku, ale skor ze hram moderne, jednoduche a realisticke sandbox-RPG. |
![]() Dawid199 uživatel 1772 bodů |
Datum: 22.02.2009 18:10 Editováno: 1x (22.12.2009) |
Hru hodnotil: 80% (Φ +10%) Dohrál: ano |
Hodnocení komentáře: (3) -1 (2) |
Podle mne celkově vydařená akce. Jako v předchozím díle je velkou předností velice dobrá grafika a zajímavé exotické prostředí. Ovšem mise jsou jaksi stereotypní (někam zajet a pokosit nepřátelé) a příběh není moc výrazný a chytlavý. |
Ve zkratce: Pro: Grafika, prostředí Proti: Stereotypní mise, nevýrazný příběh |
![]() AppleCore uživatel 388 bodů |
Datum: 12.01.2010 21:04 Editováno: 0x |
Hru hodnotil: 95% (Φ +25%) Dohrál: ano |
Hodnocení komentáře: (6) -3 (3) |
Jedna z nejlepších her všech dob. Úžasná grafika, parádní gradace příběhu (závěrečný mise vyráží dech), perfektní dynamika v přestřelkách, výborná hratelnost a do toho všeho jízda ve vozidlech po prašný Africe. Jedinou nevýhodou (pro některé) je to, že hra se v určitý části stává stereotypní. |
|||
Ve zkratce: Pro: grafika, exploze, vozidla, neokoukané prostředí, oheň Proti: tupost nepřátel, špatně prezentovanej i když v pozdější části hry strhující příběh |
Stránkování komentářů: |
Řazení komentářů: |