Pro přístup k pokročilým funkcím se musíte přihlásit / zaregistrovat

Fallout: New Vegas

« Novější Starší »
Dohráno80

Nejsem si tím jistý, ale mám dojem, že jsem tam někomu ve sklepení ukradl nějakou "VIP propustku".
Dohráno95

Až teď jsem si uvědomil, že jsem to měl dát asi do spoileru, tak předchozí dvě zprávy asi nečíst, kdo ještě nehrál!
No jednoho se mi povedlo zabít, ale ostatní mě stejně odhalí.
Dohráno95

No, nepamatuju se přesně, ale myslim že v mém případě jsem se převlékl za člena (vzal si ten jejich oblek) a potom mě brali jako VIP. Pokud můžes, tak to zkus. (Asi budeš muset někoho zabít, ale jsou to šmejdi...)
Dohráno95

Nepamatuje si někdo úkol v kasínu Ultra-Luxe jak na ten úkol s tím zmizelým klukem? Jsou tam ti členové Bílých rukavíc či co, co jedí potají lidské maso. Sice jsem si našel i anglický návod, ale je tak obsáhlý, že se mi nechce celý pročítat.
Zatím jsem šel za vyšetřovatelem, kde mě napadli členové Bílých rukavic, ty jsem vyřídil, sešel se s tou spojkou, toho zabili. Pak jsem se vkradl ze sálu do sklepa, kde jsem oklamal toho kuchaře, získal recept a uvařil maso, co chutná jako lidské a zavolal tam obsluhu. Pak jsem se dostal do toho mrazáku, kde byl ten típek, ale co teď. Nejsem VIP členem, nesehnal jsem toho investora...takže když vejdu do té VIP místnosti s tím típkem, tak po mě vystartují.
Dohráno95

@Say: Další pád...akorát v Fallout_default.ini jsem našel několik položek s face, nevím, co máš přesně na mysli.
Dohráno70

@KRoman47: Mrkni do ini. Máš tam nějaký řádek obsahující "face"? Už je to dávno, co jsem to řešil, takže nevím přesně...
Dohráno95

Nastavit hru si umím, AA i v-sync vypnuté, AF sice nemá takřka žádný dopad na výkon, ale nechal jsem alespoň na 4x, jinak mám zbytek na střední a mizení postav a objektů skoro na maximální vzdálenost. Na stabilitu hry by to snad dopad mít ani nemělo, kdyby ano, tak by to bylo hodně trapné. Třeba v jedné oblasti mi to spadlo asi 3x, několikrát při vystřelené zbraně protivníkovi z ruky, několikrát při rychlém ukládání, vždy se to pojí s nějakou akcí.
Dohráno70

@KRoman47: Tak si v nastavení hry rozhodně povypínej AA, AI a v-sync.
Dohráno95

@Bodkin: Ty kodeky jsem samozřejmě zkoušel dávat pryč a vůbec nic to nepomohlo, všechny ostatní rady dopadly stejně, neúspěšně. Ale New Vegas už takto dohrát asi zvládnu, sice za poslední hodiny těch pádů bylo víc, ale zatím to vychází v průměru na cca jeden pád za 3/4 hodiny. Nahraných mám 30 hodin a ještě tak nejméně na 20 bych to viděl. =)

Jak se updatuje přes ten GfWL? Najdu to někde ve hře nebo kde? Když tak přes soukromou zprávu, sice Batmana znovu teď hrát nebudu (dohledal jsem všechny hádanky a než jsem si zahrál výzvy, pokazil se save), ale tak do budoucna.

@Say: Můj notes, na kterém teď hraju, víc jak střední nezvládne, takže s tím jsem nelaboroval, ale v ovladačích jsem se mimo roztažení obrazovky při rozdílném poměru stran nehrabal, tam by mělo být vše závislé na aplikaci
Dohráno90

Nu, mě FNV posílaly do kolen kodeky. Musel jsem je buď odstranit, nebo přeinstalovat.

Batman se imho updatuje přes GfWL, podobně jako Bioshock2.
Dohráno70

@KRoman47: Nemáš v ovladačích grafiky vynucený AA, AI nebo v-sync? Předpokládám, že s nastavením hry (low až ultra) jsi zkoušel.
Dohráno95

Mám to ze Steamu, tak předpokládám, že by to měla být poslední verze.
I když Batman Arkham Asylum mám taky ze Steamu a je tam verze 1.0, i když jsem viděl někde 1.1.
Modifikace jsem radši žádné nepoužil, nemám s nimi dobré zkušenosti.
Jinak říkám, systém mám přeinstalovaný a čistý, všechno legální, všechno zabezpečené.
Ale u Fallout 3 jsem měl po východu z Vaultu pády každých pár minut a nepodařilo se mi ho zprovoznit ani po dvou dnech zkoušení všech rad na Internetu a upravené verze, která se rozbalovala několik hodin a měla problém vyřešit. Jako by ten engine byl na mě alergický nebo co...
Dohráno70

@KRoman47: Máš tam doufám poslední patch. A používáš nějaké módy?
Dohráno95

Mně to jede slušně i na notesu s AMD Athlon II 2,1GHz, 3GB RAM a ATI 5470 na střední detaily, zvýšená dohlednost skoro na maximum v 1366x768, ale občas někde v interiéru se to zpomalí, ale hlavně při pohledu z vlastních očí, z pohledu třetí osoby je to lepší, přitom tam přibude vlastní stín...ale za 30 hodin jsem zaznamenal už 13 pádů.
A těch chyb...škoda mluvit, nejzabugovanější hra, jakou jsem kdy hrál, tomuto se nevyrovnají ani všechny Army, Gothic a další dohromady. (I když v Armách ani Gothicu jsem já na chyby nenarazil)
Většina těch chyb ale vyplývá z toho enginu, naposledy se mi parťák sekl v kameni a to je pořád něco takové. Kdybych hodnotil zábavu, tak jasných 95%, ale za ty technické problémy bych nejradši tak 50% srazil.

Co mě dál štve, tak všechny samonabijecí energetické zbraně jsou při načtení vybité, i když v okamžiku uložení byly nabité. Když se to stane těsně před bojem či při něm, tak je ta zbraň na nic a musím tahat záložní.

Dál jsem si dal pitomý perk, že se mi občas při VATS objeví pistolník s revolverem, jenže hodně často vystřílí a nechce se VATS ukončit, takže se jen můžu dívat, jak mě někdo zabíjí a nic s tím nemůžu udělat. Pak jsem měl vyslýchat jednoho típka tak, že jsem ho měl zmlátit...no samozřejmě se objevil pistolník a zastřelil ho. xD A je toho víc, jen si teď na vše nevzpomenu.

@AiMLEzZz: Netreba nové PC, beží to krásne aj na zánovnom C2D E4500 + 2GB RAM + GTS250 (1280x1024, AA4x, AF4x). Hra sa zosypala iba výnimočne, väčšinou v okolí Nellis AFB.

Tak já vám nevím. Zatímco na starém PC hra padala tak často, že se to nedalo hrát, nefungoval zvuk a konec konců ani většina skriptů, na novém PC -stejná verze- mi to za 10 hodin hry spadlo jednou, všechno funguje a jede to krásně plynule...
Dohráno95

Není nějaká modifikace i na to, aby mě nevyliskaly každé otevírané dveře? Už mi to vážně irituje...

Howard zobral Gamebryo, prilepil k nemu Facegen s Havokom a vyrobil čiperné mŕtvolky. Beth-boys by si konečne mali naprogramovať vlastný engine, keď sa už pustili do sériovej výroby akčných sandboxov, inak sa nám budú kostlivci trepotať v každej hre až do súdneho dňa. xD
Dohráno70

@Garret: To je pravda. Možná proto je taky chození po stolech a dávání košů na hlavy NPC tak zábavné=D
Dohráno--

@Say: o padání zase tolik nejde, spíše fyzikální engine a bugy přímo ve hře... pokud si pamatuju dobře, tak mi od nich nijak zvlášť nepadala žádná hra už od Morrowindu. ale to poskočení předmětů se táhne celou dobu se všemi hrami od Bethesdy...
Dohráno70

Náhodou mě Skyrim zatím pokaždé spadl jenom kvůli nějakému špatném módu.
Dohráno--

Bethesda tohle nikdy neuměla a umět nebude...
Dohráno95

Tyto zrovna ne, ale už 4x to zase spadlo s "program přestal pracovat", takovou nestabilitu jsem naposledy viděl u neopatchovaného Numena. Ať už jsem tu hrál právě vydanou hru (Mafia 2) nebo starou hru (NFS Porsche), toto se nedělo.
A sice se mi zatím pravděpodobně nepodělalo nic, co by bránilo hrát dál, ale stejně to není pěkný pohled, když na každém kroku se zasekávají postavy o vše okolo, visí ze stropu, psi mají oči vedle hlavy, poskakující mrtvoly po zemi...a to jsem teprve začal.

Ještě k té vadné fyzice, to jsem se málem pos*al! Když jsem zvedl nějakou flašku u vany s kostrou a ona mi při tom ta kostra vyskočila do ksichtu...malej infarkt.
Dohráno70

Mno jo, to máte z toho, že nepoužíváte módy=P

A tomu se říká "Bethesdí paradox"=D

mám schované celkem 3 screeny:

Dohráno70

A mě se nikdy nic podobného nestalo=(
Dohráno--

@KRoman47: nebudeš tomu věřit, ale tenhle screen mám taky :-)
Dohráno95

Tak upřímně tento mě taky docela pobavil, ale tento http://steamcommunity.com/id/KRoman47/sc ... 475818625?tab=public už tolik ne, co chvíle něco. Hlavně mě ale štve, že už mi to dvakrát spadlo s hláškou program přestal pracovat, ale naštěstí ne nijak pravidelně. Ve Fallout 3 jsem se kvůli tomu nedostal víc jak 10 kroků od Vaultu.
Dohráno--

@KRoman47: mám típnutý ten samý screen :-)
Dohráno90

@KRoman47: Ty se rozčiluješ a když se mi to stalo poprvé, tak jsem málem umřel smíchy.
Dohráno90

Myslím, že tomu tak nebude. Místo GOTY má vyjít tzv. Ultimate Edition, tj. New Vegas + všechny jeho DLC. Digitální verzi bych neočekával, zkrátka retail s nutností aktivovat přes Steam.

Chark: Ano, je.

Hammer: Nikdo netuší. Možná cenega překvapivě vytasí už připravenou GOTY a na steamu se jako mávnutím kouzelného proutku zjeví ony nedostupné DLC.

V únoru má vyjít něco jako GOTY edice. Nevíte někdo, jestli pro nás bude dostupná i digitálně (je to starší hra, pak by se vyplatilo počkat na letní slevy) nebo jestli nám Bethesda/Zenimax nasere stejně jako u jejich nových her?

Je verze ze Steamu v češtině?
Dohráno90

Na steamu zrovna za 5e. Tři dlc k tomu jsou za 7.5e (Po dalších 22:30)

Jasné, Desert Rangers z okolia Las Vegas boli už vo Wastelande. Vtedy ešte neexistovalo ani Shady Sands, nie to ešte NCR. :-)
Dohráno90

To samé brnění bez NCR značky je v Honest Hearts. Anžto tamto patřilo ještě Pouštním Rangerům.

Výborné ale je, že na to existuje mod - stačí mít 5x Abraxo cleaner a ještě cosi, a faction armor nálepku lze u workbench ze zbroje smýt :-)

Patrí ale NCR, keď si ho kuriér navlečie, postavy ho budú považovať za vojaka NCR.

Díky.
Dohráno65

Bylo
Dohráno90

Hmm, šlo se i v neoDLCčkované hře získat to děsně cool ranger combat armor? Teď jsem ho našel v NCR Save House, ale nepamatuju se, jestli tam bylo i předtím.

Adolfik,
čím lepšie ovládaš zbraň, tým je účinnejšia a rýchlejšia, bojový tréning sa rozhodne vyplatí. (Presnosť ovplyvňuje sila, ktorá je potrebná na ovládanie zbrane.)
Ak ide o modifikáciu, mrkni na toto:
Dohráno95

Po roce chci rozehrát znovu Fallout New Vegas, ale tentokrát se všemi DLC co vyšly. Problém je, že za ten rok spoustu nutných pluginu (modifikací) zestárlo nebo zmizelo a nahradily je nové.
Víte někdo o modifikacích, co by obecně balancovaly akční část hry, která by byla závisla na statech vražených do skillů týkajícího se boje?
Ve dementním Fallout 3 byl mod, který globálně zesiloval účinek zbraní a od bodíků se odvíjela přesnost (na nižším skillu kůlky létaly fakt obloukem kolem kříže). Tím jsem pak mohl hrát takový mix FPS/RPG jako byl v Deus exu a Bloodlines a opravdu mě to bavilo.
V nemodifikovánem FNV je investice do bojových skillů totální zbytečnost, protože přesnost se vůbec nemění.
Dohráno75

Say: nějak to nefakčí. Můžeš mi poslat podrobnější popis, jak to zaktivovat. Podrobnější myslím, jako třeba pro blbce :)

díkes :)

DLCčka.
Dohráno75

Neví někdo jestli jde odstranit explimit u New vegas?
Hledal jsem na netu a nic jsem nenašel. Ještě mi chybí pár lokací projít a už mám 30 :/

Svět

////////se konečně vykašlal na MMO...skvělá zpráva.////////

EDIT: Nobody here but us nightkins...
(problem solved)
Dohráno95

Obsidian už má vlastní interní engin Onyx, na němž běží DS3, a je to v podstatě bug-free hra...
Ty technický problémy ještě aby tam nebyly, když u každý předchozí hry dělali s cizím (a pokaždé jiným) enginem.
Dohráno90

Ta hra dle úspěšné licence je něco podle slavného animáku/animované série/what ever. Proto to 2D :-D

Vidim to na Arcanum plosinovku na XBLA a PSN!
Dohráno90

Má to být podle nějaké hodně úspěšné licence, navíc to chtějí mít pro konzole. Neradujte se předčasně, bůhví co z toho vzejde.

remake, druhý díl nebo aspoň duchovní pokrčovatel v univerzu Arcanum, o tom sním už téměř deset let :-) ...ale něco mi říká, že tohle asi nebude, steampunk je sice více v kurzu než kdykoliv jindy, ale pořád je to jen okrajová věc.

Jak píše Say - myslím, že ono je to skoro jedno, co to bude, Obsidianu i přes veškeré jeho neoddiskutovatelné nedostaky věřím. :-)
Dohráno90

Tim nastoupil jako Lead Programmer.

Problem solved.
Dohráno70

Bodkin: Tak to ať si někoho technicky schopného tuplem najdou. A nebo mrtě betatesterů a pevné nervy. A to bych snad i dohrál jedničku=)

Valcik: A když tak nad tím přemýšlím... Ono je vlastně jedno, co to bude. Jestli budou těžit na starém universiu nějaké série, nebo vymyslí něco nového... 2D zní dobře a ta jména ještě líp. A Diablo z toho rozhodně nebude, takže...=)

A 2D engine na dnešní poměry nový být musí, to je asi jasné.

Say,
skôr potajomky dúfam v nejaké slušné pokračovanie Icewind Dale, ale rozhodne som optimista. Dúfajme, že tých grafikov nezháňali iba na kreslenie reklamných bannerov. :-)

edit:
Presne, Bodkine. S Timom na palube môžu pokojne vyrobiť kompletne nový engine.
Dohráno90

Minihry nee. Do stříleček proč ne, ale do RPG raději ne.

Cain, 2D... ARCANUM 2!!!!
Dohráno70

NateLogan: Ono zase spojení s BioWare by vypadalo velice, velice zajímavě. Ale ti by asi zpátky do 2D nešli.

Tak a teď ještě nějaké machry na technickou stránku věci a případně i někoho na herní mechanismy (minihry, UI obecně a tak) a mohlo by z toho vzniknout po všech stránkách obstojné studio... :)
Dohráno70

valcik: No právě. To zní vážně dobře. Že by Fallout 3 konečně?=)

..a nedávno som čítal správu o tom, že Obsidian hľadá 2D grafikov. Juch!
Dohráno70

Paul: Mmm.. Dobré slyšet.
Dohráno95

Konečně. Tim Cain se přidal k týmu v Obsidianu.
Praotec Fallout a zakladatel Troiky se konečně vykašlal na MMO...skvělá zpráva.

Ok, I get it.
Valcik: To hej, ale pro procházení pustinou je to pořád malebnější pohled, zvlášť když lze tak moc odzoomovat... (A mod který tu kameru vycentruje doprostřed z toho pohledu činí dokonce plně hratelný :-) )

Pohľad z tretej osoby v Gamebryu, to je záležitosť len pre silné žalúdky. Hehe, keď si vytvoríš fúzatú postavu, pri pohľade zozadu vidíš namiesto fúzov len akúsi ošklivú jednopixelovú kamufláž. :-))
Dohráno90

Ženské chary se tam docela nakurví, žádný strach. Benny se například ani nemusí dostat pryč z New Vegas.

V Bloodlines je to nedílná součást hry, přepneš se do TPP při boji zblízka. Tady to sice je, ale jen když hráč chce. Já tou používám tak akorát na prohlížení vlastního charu.

Imho se tady "na kurvení" nehraje tak jako ve starých Falloutech občas šlo (vůbec na víc věcí se nehraje, ale co už). Já hraju za chlapa, mám perky Lady Killer i Confirmed Bachelor, a zatím jsem zaznamenal všehovšudy jednu možnost se s někým vyspat za účelem zisku - lvl 18, chystám se za Caesarem do Fortu.

Sémantická otázka: proč není FNV zařazen jako 3rd person akce? Není to žádná pokoutní dev-console možnost jako třeba v Kingpinovi, změna kamery je normální funkce hry, stejně jako třeba u Bloodlines (což je charakterizováno jako 3rd i 1st).

Holt to tam hosi nenaimplementovali/nezaplatili.
Dohráno90

A já se ptám, proč je to sakra steamworks, když to neclouduje savy? Kvůli achievementům?

Mrdky mediální...
Dohráno95

Hele zda se mi to, nebo bez tech Black Widow (atp.) perku tam nejsou vubec zadny dialogy na hrani za kurvu? (Teda ne ze byhc vedel ze tam pak jsou, zatim jsem bral jiny veci.)

Btw v Niptonu jsem se silou 3 jsem ty blbecky z legie postrilel >_> Celkem zamrzi ze i s takhle poddimenzovanou postavou (zbrane na ktery nemam atributy/skill neopuzivam vubec) to neni buhivjaky problem, i kdyz pravda poprve jsem chcipnul a s hardcore modem se uz tentokrat nepachtim...
Dohráno90

Tak ta tedy musela mít těžké dětství.
Dohráno90

Honest hearts vypadá po Old World Blues poněkud divně. Hlavně co se barev týče.

valcik dik

no tvle mas pravdu, to je mega fail ! jak sem to mohl nenajit. Ja sem normalne 2 x prohledaval cele okoli kolem tech ruin jestli tam neni nejaky jiny vstup
Dohráno65

Tommywise: Terminálem hned vedle brány :-)

...kdyz chcu otevrit vstupni branu do Vaultu 3 tak to pise e vstup se aktivuje nekde jinde... ale kde?

Mam problem ve Vaultu 3, je tam vstup ktery ovsem nejde otevrim, odkazuje me na vychodni nebo tusim jeste zapadni vstup, ale okoli jsem prohledal nekolikrat a nic nenasel, nevite kama se tam dostat?

Jinak hodonoceni budu muset snizit, nadseni opadlo a celkem uz me to nebavi, ty questy se mne zdaji malo propracovane a nudne a okoli mohlo taky vypadat lip, vse to vypada celkem prazdne.
Dohráno90

Heh, ten Old World Blues je vrcholně ujetý.

Trauma Harness!
Dohráno95

Umm vite o nejakem hezkem seznamu modu, ve kterem by nebylo tech typickych nekolik modu ktery se opakujou vsude? Jde mi o lepsi HUD, odstraneni [SPEECH 40] napoved z dialogu, nejaky combat overhaul, co by zaridil, aby skill na zbrane misto damage ovlivnoval presnost (at uz nejakou veselou formuli, nebo jeste lip mirenim na zpusob treba Deus Ex) .. no vseobecne mi jde o veci co by mechanismy priblizily tem ze starych Falloutu.

Jsem dneska zkusil najit nejaky mody co jsem pouzival v listopadu a na tom nexusu se v podstate neda nic najit, pokud to neni vseobecne popularni. Kralovstvi za tagy a user listy, to trideni na nexusu je pro vetsi mnozstvi polozek naprosto k nicemu.

Přesvědčili jste mě, beru jen F3 GOTY a u NV počkám až bude taky komplet, ať to mám naráz.
Dohráno95

DLC k FO3 jsou mixed bag - Pitt a zejména Point Lookout jsou naprosto super, Anchorage a Zeta jsou nic moc (ikdyž nelituju jejich dohrání), Broken Steel je solidní a vcelku nutnost vzhledem k tomu jak vylepšuje závěr hry.
DLC k NV ale vypadají parádně, Dead Money má mít super survival horor atmosféru, Honest Hearts příjemný prostředí a freeform play, Old World Blues má zatím hodnocení nejlepší ze všech Fallout DLC vůbec, a Lonesome Road na tom bude asi podobně (stojí za nimi Avellone).

Už mě ta DLC taky lákají, ale počkám až bude venku i Lonesome Road a pak koupím všechno naráz až bude čas na druhý playthrough celýho New Vegas.

Já je vzal jen proto, že trochu obohacují i původní hru (asi, podle popisků) o vyšší max. level a nějaké ty skilly k tomu. Jinak když to vezmu podle Micka, ten hodnotil původní hru 85% a všechny DLC zpravidla kolem 60%...

To je druhá věc, vyplatí se u F3 ta GOTY? Stojí DLC za to? Původní verzi jsem měl v krabici a docela mě to bavilo...

Já osobně čekám na GOTY jako s F3, kterou jsem koupil až teď.

Nyní za 10€ na steamu - vyplatí se nebo mám spíš čekat na GOTY edici?
Dohráno90

Suzana: Přidej je, rychle! Ať tě nikdo nepředběhne.
Dohráno90

Já to kašlu, koupím si všechny datadisky, protože jsem moc hodná a zasloužím si je. Budete je někdo přidávat tady? Když tak bych je přidala.

Mezitím jsem dohrál to honest heart, pak to přeinstaloval a už to jde- zajímavé DLC jen moc keců zezačátku, jsem to překlikal :D zítra snad bude nálada to číst :D