08.11.2011 21:56 Nevadí, ještě hustější postřeh. Tak tedy: Celá série Call of Duty je názvem stejné jako datadisk ke Commandos A tiež -II-
Call of Duty: World at War
- Vývojáři:
- Treyarch
- Oficiální stránky:
- http://www.callofduty.com
CoD5 se od předchozích dílů příliš neliší. Průběh hry je hodně naskriptovaný, ovšem tím nabývá jako vždy silné atmosféry. Zbraně jsou standardní, novinkou je například plamenomet. Mise jsou dost různorodé, také díky střídání dvou dějových linií. Během hry se dostanete i do tanku nebo za kulomet ve stíhačce.
Hra je postavená na enginu Call of Duty 4, a tak také vypadá. Průběh je lineární, dopředu vede vždycky jen jedna cesta. Samozřejmostí u CoD je multiplayer, který je okořeněný několika bonusy (např. Nazi Zombie). Ještě jedna poznámka na konec - hra je proti předchozím dílům více brutální (upalování Japonců plamenometem, ustřelování končetin dělem apod.).
Nástěnka
Gerret, 72 dní0 (0/0)
Eru, 135 dní0 (0/0)
OdkazFanstránka
Fanstránka (Vše o sérii Call of Duty)
Gerret, 141 dní+1 (+1/0)
Poslední diskuzní příspěvek
Treyarch rozhodně nejsou tak šikovní jako Infinity Ward, ale je nějaká ta snaha tam vidět je. Hře hlavně chybí nějaké ty zvraty. Vše jede po vzoru druhého dílu, tedy bez souvislého příběhu. Moc se mi líbily lokace v Pacifiku, džungle vypadala místy až božsky. Na to, že je to dost starý engine, to bylo fakt pokoukáníčko a navíc to i hezky plynule běželo. Jenže jak je zvykem, po pár misích nastal útrum a konec. Vytknul bych přehnaný počet němců, kterých bylo opravdu NEHORÁZNĚ moc. Doslova stovky, ale aspoň umírali rychle a tak nebyly moc vidět jednoduché skripty v AI. Zvuky byly na poměry CoD na standartní úrovni, dabing rovněž. Zombie mód je dost sranda, jen mi malinko do téhle hry nesedí. MP jako takový mě nechytl, Modern Warfare jasně vede.
Ve výsledku to ale bylo hodně příjemně strávených 5-6 hodin. 75%
Pro: Brutalita, soundtrack, některé momenty a lokace (vylodění, hořící Stalingrad, roztřílená léčebna pro choromyslné, Berlín za deště apod.), nízké HW nároky
Proti: Stereotyp, nezajímavý příběh, žádná fyzika, grafika přinejlepším průměrná, příšerné „jezdící“ mezihry, stále stejné hlášky Němců jako v minulých dílech („Komunystnnnn!!!“ už vážně ne), herní doba, spouštění skriptů, respawn nepřátel, a další a další
Pro: Hudba, občas grafika, loading, opravdu si zastřílíte...
Proti: Uměnlá (ne)inteligence, levely, předvídavost, nesmrtelnost, nic nového pod sluncem jen víc vystřelených patron na zemi
Od WaW jsem nečekal nic jiného než jakýsi remake/mix předchozích dvou WWII dílů. A to jsem taky dostal. Bohužel, i přes řemeslně dobře odvedené skripty, grafiku i ozvučení jsem se nemohl vymanit z pocitu (faktu?), že jsem vše už jednou viděl (ruské mise v předchozích CoD, americké zase v Pacific Assault). Navíc jsem narazil i na poměrně netriviální bugy (hned v první ruské misi), které mě donutily misi rozehrát asi třikrát, což oním dojmem dobře odvedené práce mírně otřáslo. Nadávat na osmihodinovou herní dobu je asi zbytečnost, poněvadž se v žánru moderních FPS stala už jakýmsi standardem.
V porovnání s Modern Warfare tak jde spíše o krok zpět. To ale neznamená, že by hra nebyla nadprůměrná a zabavná.
Pro: atmosféra, audiovizuál
Proti: už to tu jednou bylo, krátké, nepříjemné bugy
Pro: jen málo momentů,některé mise za rusy
Proti: 2. světová válka, krátké, nepřehledné a nudné.

Pro: atmosféra války, výborná grafika, hudba, zvuky, zombie mód, šikmoočka měli koule
Proti: až moc obyčejné na CoD poměry, žádný velký posun dopředu, nepřátel je moc, opět velmi krátké